Denunciat el propietari d’un gos perillós que hauria mossegat i ferit una dona

Segons informa la Guàrdia Urbana, agents del cos municipal de seguretat han identificat el propietari d’un gos de raça Pit Bull Terrier, considerada potencialment perillosa, que la tarda del passat diumenge 22 de juliol hauria mossegat a la cama una veïna de Reus, causant-li ferides sagnants, de les quals va haver de ser atesa a l’Hospital de Sant Joan. L’Ajuntament de Reus no té constància del registre de l’animal al cens municipal ni de que el propietari dels gos disposi de la preceptiva llicència per a la tinença de gossos potencialment perillosos.

Els fets hauríen tingut lloc al carrer dels Noguers de la urbanització Aigüesverds, quan al dona hauría sortit del seu domicili i i s’hauria trobat amb el gos al carrer, bordant i mostrant-li les dents. La veïna hauria intentat fugir i refugiar-se dins el vehicle d’una veïna, moment en el qual el gos l’hauria mossegat a la cama esquerra, provocant-li les ferides que van requerir de quatre punts de sutura.

Després de ser atesa a l’Hospital, la dona es va personar a la comissaria central de la Guàrdia Urbana per denunciar les lesions que havia sofert a conseqüència de l’atac i la mossegada del gos.

Posteriorment, una patrulla de la Guàrdia Urbana es va desplaçar al lloc dels fets, i va localitzar dos gossos, un d’ells de la raça Pit Bull Terrier; i al seu propietari, un ciutadà dels Països Baixos, amb residència al mateix carrer de la urbanització Aigüesverds. Els agents van confeccionar l’acta d’informació a la persona denunciada sobre els seus drets.

L’Ajuntament de Reus tramitarà un requeriment al propietari de l’animal per informar-lo de que no es disposa d’informació del cens de l’animal ni de la llicència per a la tinença d’animals potencialment perillosos al seu nom. D’acord a la normativa en matèria de gossos considerats potencialment perillosos, no disposar de la preceptiva llicència és considerat una infracció molt greu, i pot ser sancionat amb una multa de 2.400 euros.