Conveni per al desenvolupament del projecte “Reus i la Festa inclusiva”

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament i Fundació Bancària “la Caixa” han signat un conveni de col·laboració per afavorir el desenvolupament del Projecte “Reus i la Festa inclusiva” que es du a terme a la ciutat a través de l’Institut Municipal Reus Cultura. La signatura de l’acord s’ha fet aquest dimecres al matí i ha anat a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i Joaquim Macià Viladomat per part de Fundació Bancària “ la Caixa”.

Amb aquest conveni es referma un dels principals objectius de la regidoria de Cultura que és promoure la cultura inclusiva, facilitant que tothom pugui gaudir de les festes populars i facilitant la integració cultural, com a una faceta de la integració social. Atès que la Fundació Bancària “la Caixa” té com a missió contribuir al progrés de les persones i de la societat, amb especial incidència als col·lectius més vulnerables, s’ha compromès a col·laborar econòmicament amb el projecte “Reus i la Festa inclusiva” amb una donació de 10.000 euros.

Diferents elements del seguici festiu
Els tècnics de cultura fan de pont entre les persones interessades en participar en alguna associació d’algun element del seguici festiu, es concerta una reunió informativa i se’n fa el seguiment. La voluntat és aconseguir la participació activa a les diferents festes tradicionals i populars, a banda de l’accés als museus i als espais patrimonials de la ciutat.

Participació a la cavalcada de Reis

12 de desembre del 2018 al CEA(R): la sessió dura unes 3 hores amb unes projeccions i imatges sobre la cavalcada de Reis amb un doble objectiu, un primer d’informar sobre les tradicions de nadal I una segona de captar voluntaris/es per les comitives dels Reis Mags. De les trenta persones del projecte, onze s’han apuntat com a voluntàries de participar a la Cavalcada de Reis, com que coincideix que totes són de pell negra formaran part de la comitiva del Rei Baltasar. Entre el grup es reparteixen els diferents papers: Rei, carters, patges personals, patges.
27 de desembre del 2018 al matí: Reunió amb els voluntaris/es per a emprovar i fer retocs al vestuari a la Palma.
27 de desembre del 2018 a la tarda: Taller de Teatralització del Rei i dels patges del seguici del Reis Baltasar, a càrrec de Llops Teatre a la Palma. El taller dura tota la tarda.
28 i 29 de desembre del 2018. Al llarg del dia les comitives dels 3 Reis passegen per al ciutat per tal de recollir les cartes dels infants de Reus.
2, 3 i 4 de gener de 2019: Al jardí de Casa Rull els patges recullen les cartes dels infants, es fan torns entre els patges, ja que el lliurament de cartes es realitza durant tot el dia.
5 de gener del 2019. Per la tarda arriben els Reis al Parc de Sant Jordi, després s’inicia la cavalcada. En acabar els Reis visiten l’hospital infantil i residències de gent gran.
Entrada als museus i espais patrimonials
L’Àrea de Museu i Patrimoni de l’Institut Municipal Reus Cultura gestiona els diferents espais del Museu de Reus i els equipaments patrimonials de la ciutat.

En el present projecte, les persones nou-vingudes tenen accés gratuït a:

Les exposicions del museu, tant permanents com temporals
Les visites guiades de la programació habitual del Museu de Reus
Una visita guiada específica a l’exposició «Ara toca festa»
Una visita guiada específica a l’exposició permanent dels «Pintors de Reus»