El Consell d’Infants rep el retorn de les propostes del sobre ‘Gent gran. Gent activa’

L'alcalde i les regidores de Participació i d'Ensenyament han assistit a la darrera sessió del Consell Municipal d'Infants, aquest dimecres

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha presidit aquest dimecres 21 de març a la tarda al Centre Cívic Llevant la darrera sessió del Consell Municipal d’Infants 2017, en una reunió en la que també hi han assistit la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, i la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores.

L’alcalde ha explicat als consellers que van participar al darrer Consell d’Infants totes les activitats que es promouen des de l’Ajuntament enfocades a aprofitar el coneixement i l’experiència de la gent gran vers les generacions que els segueixen i, també, la multitud d’ofertes que té el consistori adreçades a les persones de més de 60 anys a través dels Centres Cívics, dels equipaments culturals i esportius, o també en programacions específiques com la que ofereix Mas Pintat, entre altres.

L’objectiu de la trobada ha estat fer el retorn de les propostes que el Consell d’Infants va presentar al Consistori i a la ciutat a l’Audiència Pública, que es va fer el 17 de maig de l’any passat, un retorn que es traslladarà posteriorment a les escoles. El lema sobre el qual van treballar els nens i nenes del Consell va ser ‘Gent gran. Gent activa’.

D’altra banda, el nou Consell Municipal d’Infants ha començat a treballar en el procés participatiu d’aquest curs al voltant de l’“activitat física i la salut”, les conclusions del qual es presentaran a l’Audiència Pública el pròxim dimecres 23 de maig. Enguany, hi participen més de 900 nens i nenes de 5è de Primària de 21 escoles de Reus.

Infants Ciutadans és un programa de participació ciutadana de l’Ajuntament de Reus adreçat al cicle superior d’Educació Primària que té com a fi promoure la participació activa dels nens i les nenes en la construcció, el desenvolupament i la millora de la ciutat, partint sempre els principis que sustenten els drets dels infants. Significa, sobretot, reconèixer als infants no sols com a ciutadans d’avui, també com a titulars de drets el primer dels quals és el dret d’expressar-se (raonar sobre coses que formen part de les seves vides i opinar sobre els problemes de la comunitat on viuen). Proposa repensar una ciutat on els infants puguin ser autònoms i responsables, i considerar-los com a ciutadans de ple dret que també poden ajudar a construir un futur millor per a tothom.