El clúster AINS presenta els seus projectes a una vintena d’empreses del sector

La jornada ha consistit en l'organització d'un networking amb les empreses de nutrició i salut per compartir coneixements

Sesió que s'ha fet a Tecnoredessa

Representants d’una vintena d’empreses d’alimentació han participat aquest dimarts 12 de desembre en la jornada Reus Foodmorning organitzada pel clúster AINS amb la finalitat de donar a conèixer els projectes previstos per l’associació de cara al 2018. La jornada ha consistit en l’organització d’un networking amb les empreses de nutrició i salut per compartir coneixements, propostes d’innovaci&oa cute; i estratègies de futur.

La Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus dóna suport als clústers de la ciutat, TIC i AINS, els quals aglutinen empreses de sectors estratègics a Reus i al territori com són la nutrició i les noves tecnologies.

El Clúster AINS és l’únic clúster d’alimentació de Catalunya i en l’actualitat està integrat per 44 empreses d’alimentació i nutrició. D’aquestes, 13 són de la demarcació de Tarragona, 24 de la de Barcelona, 2 de Lleida, 1 de Girona i 4 de la resta de l’Estat. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha afirmat:«la Regidoria de Promoció Econòmica té especial interès i valora positivament la realització d’activitats que permeten acollir a Reus esdeveniments i experiències que aprofundeixen en sectors estratègics i que posicionen la ciutat i el territori com a referent de la nutrició i la salut».

Durant la jornada Reus Foodmorning que s’ha fet a TecnoRedessa s’han exposat els resultats de sessions de treball conjuntes realitzades al llarg de l’any amb les empreses del clúster, les universitats i els centres tecnològics, les quals han servit per identificar projectes a treballar. Així, l’any vinent el clúster AINS se centrarà en temes com la nutrició personalitzada, la recerca i les tecnologies relacionades amb la nutrició digitalitzada i la transferència tecnològica per identificar nous ingredients amb components d’economia circular i sostenibilitat. Per últim, es treballarà també en un ecosistema d’innovació enfocat en l’àmbit internacional amb les universitats i agents de transferència tecnològica de l’entorn català.