Agents de la Guàrdia Urbana reben formació sobre substàncies estupefaents

Agents de la Guàrdia Urbana de Reus han rebut aquesta setmana formació sobre substàncies estupefaents, amb un curs impartit amb la col·laboració de la regidoria de Salut. L’acció dona continuïtat a la política de formació i millora continua tant del cos municipal de seguretat com de tot l’àmbit de la seguretat pública a la ciutat, per tal dotar de més qualitat la prestació dels serveis a la ciutadania.

Durant la jornada de formació es van tractar aspectes generals sobre el consum de drogues —l’ús, l’abús i les addiccions—; els nous patrons de consum; o la classificació, efectes i conseqüències a curt, mig i llarg termini. Així mateix, es van abordar temes d’interès pràctics per als agents policials com la comunicació amb persones consumidores de drogues, la valoració I detecció de situacions de risc o factors de protecció.

El curs té, entre altres objectius, formar els agents en el reconeixement de la simptomatologia vinculada a cada tipologia de substància estupefaent. Reconèixer els simpotomes pot ajudar els agents a identificar els consumidors, a preveure possibles reaccions i, en cas que sigui necessari, adaptar l’actuació policial.