Reus inaugura els jocs pintats de la plaça Sagrada Família del Barri Gaudí

Els jocs pintats s'han plantejat a partir de l'observació de com infants i adolescents jugaven a la plaça de forma espontània

Aquest dimecres, 1 de desembre, la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, i el regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, han assistit a l’acte d’inauguració dels jocs pintats de la plaça Sagrada Família del Barri Gaudí. També han estat presents la presidenta de l’Associació de Veïns del Barri Gaudí, Maria del Mar Escoda; representants de les entitats que desenvolupen la seva tasca al barri; el veïnat, l’alumnat dels centres educatius de la zona i Marc Sardà, l’artista plàstic reusenc que ha fet els jocs pintats. Una obra feta d’acord amb la quadrícula de la plaça, els colors de la zona, l’arquitectura del barri, així com l’ús i el joc habitual de la plaça. L’acte ha consistit en un berenar saludable per a tots els infants i adolescents que s’han apropat a jugar-hi.

Amb la incorporació d’aquesta zona de jocs infantils pintada a terra, la plaça de la Sagrada Família del Barri Gaudí canvia la seva fisonomia i el veïnat disposa ara d’un nou espai al carrer.

Els jocs pintats s’han plantejat a partir de l’observació de com infants i adolescents jugaven a la plaça de forma espontània i tenen com a finalitat recuperar el carrer com a zona de joc i d’interacció social, familiar i veïnal mitjançant un seguit de jocs tradicionals i circuits adreçats a infants i joves perquè puguin realitzar-los de forma autònoma durant el temps d’oci. Una demanda de l’Associació de Veïns del Barri Gaudí, que ha estat canalitzada a través d’un procés participatiu des del Pla de Desenvolupament Comunitari del Barri Gaudí, que depèn de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, i executada per la Regidoria de Salut i Ciutadania on hi ha implicats els departaments de Salut, famílies i joventut.

Els objectius d’aquest nou espai són:

  • Recuperar el carrer com a lloc d’aprenentatge i de trobada familiar, veïnal i d’oci infantil i juvenil.

  • Incentivar la imaginació i creativitat d’infants i joves.

  • Crear un espai de convivència i relació entre iguals i intergeneracional.

  • Promoure hàbits saludables de la població a través de l’activitat física i la psicomotricitat.