Rehabilitat el Parc Infantil de Trànsit, bàsic per a l’educació viària

L’Ajuntament de Reus ha culminat les obres de rehabilitació del Parc Infantil de Trànsit, un equipament fonamanetal del projecte d'educació viària que porta a terme la Guàrdia Urbana

L’Ajuntament de Reus ha culminat les obres de rehabilitació del Parc Infantil de Trànsit, un equipament fonamanetal del projecte d’educació viària que porta a terme la Guàrdia Urbana. Cada curs, uns 2.200 alumnes de 5è de primària i 1 d’ESO es formen amb classes teòriques i pràctiques en aquestes instal·lacions, en un projecte educatiu que inclo u activitats tant dins com fora de les escoles i els instituts de la ciutat, i que promou la reflexió a l’entorn de la mobilitat segura.

 

Uns 4.500 alumnes d’infantil, primària i secundària participen cada curs dels diferents programes educatius de la Guàrdia Urbana que fomenten hàbits correctes en el seu comportament com a vianants, conductors de bicicletes o patinets, així com a usuaris de vehicles privats o del transport públic.

 

A través de la col·laboració de la Guàrdia Urbana i la regidoria d’Urbanisme i Mobilitat es va redactar el projecte de rehabilitació del Parc Infantil de Trànsit per millorar les condicions de l’espai situat a la plaça de Josep Maria Folch i Torres. Les obres s’han executat amb un pressupost d’adjudicació de 67.572,10 euros; i les ha portat a terme l’empresa Construccions Vinaixa.

 

Les obres de millora del Parc de Trànsit han consistit en tres actuacions: la pavimentació del circuït on es realitzen les pràctiques en bicicletes o petits karts; la rehabilitació de l’edifici destinat a aulari; i l’ampliació de la zona de lavabos per adaptar-ne un per a persones amb mobilitat reduïda.

 

La zona pavimentada es trobava molt deteriorada pel pas dels anys, i aixecada per les arrels dels arbres. S’ha enderrocat tota la part destinada a vials i s’ha pavimentat de nou, adaptant-la als condicionants de la vegetació.

 

La construcció on hi ha l’aulari requeria d’un manteniment per a poder seguir amb les classes que s’hi imparteixen, així com una millora en l’accessibilitat de l’espai. L’obra que s’hi ha portat a terme s’ha centrat en la impermeabilització de la coberta.

 

Finalment, s’ha ampliat la zona de lavabos, per tal de poder-ne adaptar un per a persones amb mobilitat reduïda.