Quatre centres educatius de Reus se sumen al projecte Passaport Cultural

La iniciativa es va iniciar en fase de prova pilot el curs 2020-2021 i ja compta amb vuit escoles del municipi

Les escoles Prat de la Riba, Cèlia Artiga, Mowgli, Sant Bernat Calbó, Marià Fortuny i Pompeu Fabra, General Prim i Alberich i Casas són els centres educatius que enguany participen al projecte Passaport Cultural. La iniciativa es va iniciar en fase de prova pilot a l’escola Prat de la Riba el curs 2020-2021 i abans que s’acabés el curs ja s’hi havien afegit tres escoles més, amb èxit de participació i bones valoracions dels equips docents.

Daniel Recasens, regidor d’Educació, ha explicat que “és un passaport divertit i personalitzat on l’infant registra tot el que aprèn explorant i gaudint de les activitats educatives que ofereix el seu entorn”. L’objectiu és contribuir a ampliar les oportunitats educatives, donar valor a aquests aprenentatges, i posar a l’abast de tots els infants l’accés a aquestes experiències educatives.                                                 

Diverses experiències locals i internacionals ens diuen que l’impuls de passaports d’aprenentatge aporta beneficis i impactes diversos en els infants, tant en el seu rendiment acadèmic com en la seva motivació i manera d’estar a l’escola i a la comunitat.

La seva metodologia es basa en els anomenats passaports d’aprenentatge (learning passaports), on des d’un determinat territori o municipi s’anima i es celebra la participació en activitats extracurriculars obertes, dins i fora escola, incentivant la inclusió social de tots els infants.

Per a assolir els objectius d’aquest projecte, és imprescindible la implicació dels mestres dels infants i de les seves famílies. Per aquest motiu s’ha creat un grup de treball on hi participen els mestres de cada grup d’alumnes que es trobaran un cop al mes per a compartir estratègies de dinamització de famílies, d’incorporació de coneixements dels dins i for a escola, de transferència d’aprenentatges, …

Totes aquestes aportacions i millores han estat fruit de la col·laboració del Pla Educatiu d’Entorn de Reus amb l’equip de professionals que impulsen el Passaport EduNauta des de la Cooperativa +Educació i la Fundació Bofill a través de la crida promoguda pel moviment d’Educació360.

Aquests dies s’estan repartint els nous passaports, i les famílies començaran a gaudir-ne des del proper cap de setmana mateix.