Reus s’adhereix al manifest del Dia Internacional contra la corrupció

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Reus ha aprovat per unanimitat adherir-se al manifest amb motiu del Dia Internacional Contra corrupció,

Imatge de l'Ajuntament de Reus. Foto: Arxiu.

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Reus ha aprovat per unanimitat aquest divendres 20 de desembre adherir-se al manifest a mb motiu del Dia Internacional Contra corrupció, amb el redactat següent:

Dia Internacional contra la corrupció

El 31 d’octubre de 2003, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Convenció de les Nacions Unides contra la Corrupció i va sol·licitar que el Secretari General designi a l’Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (ONUDD) com a secretaria per a la conferència dels Estats Part en la Convenció (resolució 58/4) L’Assemblea també va designar al 9 de desembre com el Dia Internacional contra la Corrupció, per a despertar consciència sobre la corrupció i sobre el paper de la Convenció per a combatre-la i prevenir-la. La Convenció va entrar en vigència al desembre de 2005.

Missatge amb motiu del dia Internacional contra la corrupció

Cada any, bilions de dòlars —l’equivalent de més del 5% del Producte Intern Brut mundial— es paguen en suborns o es roben a través de pràctiques corruptes que soscaven greument l’estat de dret i emparen delictes com el tràfic il·lícit de persones, drogues i armes.

L’evasió d’impostos, el blanqueig de diners i altres fluxos il·lícits desvien de la seva destinació recursos molt necessaris per a escoles, hospitals i infraestructura essencial; fons essencials per a promoure els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La gent està enfadada, i amb raó. La corrupció amenaça el benestar de les nostres societats, el futur dels nostres fills i la salut del nostre planeta. Ha de ser combatuda per tots, per a tots.

I igual que en la seva mobilització per una acció climàtica ambiciosa i una globalització justa, inspira veure a la joventut exigint responsabilitat i justícia com a manera d’afrontar i erradicar les pràctiques corruptes.

Hem d’unir-nos contra la corrupció per a detenir la fugida de recursos causada pels fluxos financers il·lícits. La Convenció de les Nacions Unides contra la Corrupció, ratificada per gairebé tots els països del món, ens brinda els mitjans per a afermar el nostre compromís d’abordar aquesta qüestió.

Aquest mes, els Governs es reuniran a Abu Dhabi per a examinar els progressos i preparar el primer període extraordinari de sessions de l’Assemblea General dedicat a combatre la corrupció, que tindrà lloc en 2021. Exhort als Governs al fet que prenguin mesures decisives perquè la lluita contra la corrupció sigui una de les prioritats màximes.

En aquest Dia Internacional, instem a tothom a continuar buscant solucions innovadores per a guanyar la batalla contra la corrupció i assegurar que preuats recursos estiguin al servei dels pobles del món.