El ple tomba la proposta del PP de suport a la presó permanent revisable

L'equip de govern, la CUP, i el PSC van votar en contra i Ciutadans es va abstenir

Després del debat sobre el pressupost presentat per l’equip de govern, el ple d’ahir -25 de gener- va continuar amb les propostes presentades pels grups municipals. Una d’aquestes va ser la del PP en suport a la legislació sobre la presó permanent revisable. Una proposta que els mateixos regidors del partit van preveure que no prosperaria: “Sé que ens quedarem sols defensant aquest text”, va expressar Domènech. Efectivament, com preveia el mateix Domènech, l’equip de govern, la CUP i el PSC van votar en contra i Cs es va abstenir. Per tant, la proposta no va prosperar.

Tot i això, el portaveu del PP assegurava que tenen el suport dels veïns “com demostren les enquestes”. Però, el posicionament de la resta de partits va ser molt clar. El portaveu del PSC, Andreu Martí, va defensar que “la llei ha de buscar la reinserció del condemnat”. “Què serà el següent? La pena de mort?”, es preguntava el cupaire Edgar Fernández per la seva banda, qui va rebatre que la solució no és debatre sobre polítiques perquè la gent no surti de presó, sinó que “necessitem polítiques socials perquè la gent no hi entri”.

Per part de CsDamián Morales va intervenir per defensar que “les penes es compleixin íntegrament” segons el que dicti un jutge. “S’està qüestionant fins i tot l’ús de la presó per als delictes”, deia Morales, qui també va defensar que hi ha gent que es “torça” i delinqueix i “no és perquè ho necessitin”. Tot i això, el grup municipal no va votar a favor de la proposta del PP i es va abstenir.