Noemí Llauradó (ERC) aposta per una planificació de la ciutat a llarg termini

La formació republicana també proposa una major participació ciutadana

Imatge de la portaveu d'ERC, Noemí Llauradó, acompanyada per la regidora Montserrat Flores, a la seva esquerra. Foto Cedida

La candidata a l’alcaldia de Reus per ERC, Noemí Llauradó, ha defensat la necessitat d’un model republicà a Reus, amb una major participació de la ciutadania i un pla d’acció a 10 anys vista. Aquest dijous, 10 de gener, la formació política republicana ha donat a conèixer les seves propostes generals de cara a la campanya electoral per les eleccions municipals de maig de 2019. Els republicans consideren que no hi ha un model de ciutat clar amb una previsió a llarg termini, la qual cosa hauria de ser una necessitat per la ciutat, segons ha expressat la mateixa Llauradó.

“Volem fer un salt qualitatiu a la ciutat”, ha manifestat Noemí Llauradó. La portaveu republicana ha assegurat que “hi ha un model esgotat a Reus”, motiu pel qual és necessari “un nou impuls”, en aquest cas “un impuls republicà”, com defensa la formació. En aquest sentit, l’aposta d’ERC és concreta en una major participació ciutadana en temes quotidians de la ciutat, i no només cada quatre anys quan se celebren eleccions. Així, Llauradó ha recordat que, des de les dues àrees que controlen les dues regidores republicanes a l’Ajuntament de Reus -la regidoria de Salut, en el seu cas, i la regidoria de Participació Ciutadana, amb Montserrat Flores al capdavant-, ja s’han dut a terme accions en aquesta línia, com és el cas dels pressupostos participatius. D’altra banda, la republicana també ha defensat la necessitat d’una pla d’acció integral de la ciutat a 10 anys vista. Llauradó ha criticat la falta de model actual, amb el qual es fan accions amb una previsió diària, però no a llarg termini.

Llista electoral “cremallera”

Respecte a la llista electoral, la formació republicana encara no ha revelat qui formarà part d’aquesta, tot i que Llauradó ha confirmat que es tractarà d’una “llista cremallera”, amb dones i homes ocupant càrrecs alterns. La portaveu també ha manifestat que la llista “s’està confeccionant” amb l’objectiu que sigui “un clar reflex de la societat reusenca”, motiu pel qual es comptarà amb persones independents que s’impliquen i formen part de la vida reusenca.

Les discrepàncies amb l’equip de govern

D’altra banda, preguntada sobre el pacte de govern -amb PDeCAT i Ara Reus-, la portaveu d’ERC ha reconegut que, tot i els esforços perquè el consens hagi estat present sempre, hi ha hagut certs aspectes en què la formació republicana ho hauria fet “d’una altra manera” o s’haurien pres decisions diferents, segons Llauradó. Com a exemple, la republicana ha esmentat la pròrroga del pressupost municipal. “Ho hauríem fet d’una altra manera per tenir un pressupost nou per la ciutat”, ha manifestat la republicana, que també ha posat en relleu que algunes de les accions que s’han dut a terme des de l’equip de govern i que han funcionat han estat proposades per la seva formació.