La CUP presenta un programa amb 25 mesures per una regidoria feminista i LGTBI

Una de les prioritats dels 100 primers dies de mandat de la CUP de Reus és crear la regidoria feminista i amb perspectiva LGTBI per a l’impuls de polítiques transversals feministes i per l’eliminació de les desigualtats i violències que es deriven de l’opció sexual. “Una regidoria amb personal tècnic i amb pressupost propi”, ha anunciat Marta Llorens, cap de llista de la formació. Miquel Reverte, regidor durant l’actual mandat i històric activista del col·lectiu H2O pels drets de la comunitat gai, lèsbica i transexual del Camp, ha afegit que “hem de fer de Reus un municipi on les persones LGTBI visquem sense angoixa“.

La CUP entén el feminisme com una pràctica i lluita per la llibertat, la igualtat, la justícia i la no discriminació, l’exclusió o l’explotació de les dones. Creiem que a Reus cal treballar per un municipi feminista que posi al centre del funcionament social les vides de les persones, la generació de condicions de vida dignes per a les classes populars en general i per a les dones en particular, treballar per un abordatge integral de les violències masclistes i garantir que Reus sigui un municipi lliure de LGTBI-fòbia.

Les mesures més destacades

Fer una diagnosi de ciutat des d’una perspectiva feminista que abordi l’habitatge, educació, joventut, treball, sanitat, etcètera per desenvolupar les polítiques municipals.
Recuperar un recurs residencial públic, d’emergència i temporal, per a dones que surten d’un context de violència masclista. Un espai de primera acollida per a aquestes dones, que compti amb un suport professional per començar a caminar lluny de l’agressor.
Abordar globalment les violències masclistes, amb polítiques específiques de prevenció, detecció, atenció i de recuperació així com de garantia dels drets de les dones i el col·lectiu LGTBI.
Defensar una educació igualitària que vagi des dels currículums escolars fins al contingut dels mitjans de comunicació de Reus, que se centri en acabar amb la socialització de gènere, la creació de rols i els estereotips imposats en funció del sexe amb el qual naixem.
Oferir orientació personal i familiar en els àmbits sociosanitari, laboral i legal de forma especialitzada per a l’apoderament del col·lectiu LGBTI, així com l’assessorament individual a persones LGTBI en punts específics, especialitzats i permanents.
Generar recursos i una xarxa pública que garanteixi l’exercici del dret a un avortament lliure i gratuït, de manera universal i equitativa. Establir convenis amb organitzacions especialitzades per garantir les proves sobre ITS gratuïtes a Reus.