Cs Reus proposa aplicar una bonificació de l’IBI per als immobles amb sistemes d’aprofitament energètic

Juan Carlos Sánchez (Cs) explica que aquesta mesura servirà per “premiar els veïns que apostin per l’eficiència i l’estalvi energètics” i per “contribuir a la sostenibilitat de la nostra ciutat”

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus presentarà al Ple del pròxim dilluns una moció que proposa l’aplicació de bonificacions en l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) per als propietaris d’habitatges que disposin de sistemes d’aprofitament energètic, com ara equips solars tèrmics o termodinàmics.

Segons ha explicat el portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Sánchez, aquesta proposta pretén “premiar els reusencs que es preocupen pel medi ambient i que aposten per instal·lar als seus habitatges sistemes d’aprofitament energètic”, amb l’objectiu d’“augmentar l’eficiència energètica dels immobles i reduir la demanda energètica a la xarxa convencional”.

“Des de Cs creiem que mesures com aquesta, que repercuteixen de forma directa a la butxaca dels veïns de Reus, són una forma eficaç de contribuir a la sostenibilitat de la nostra ciutat i a la millora de la qualitat ambiental”, ha destacat el portaveu de la formació taronja. I ha afegit que Cs ha presentat aquesta proposta “en un moment clau” ja que, “en teoria, l’equip de govern local ha de portar a debat les ordenances fiscals aquest mes d’octubre”.

Sánchez ha argumentat que l’article 74.5 de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals estableix que les ordenances fiscals d’un municipi “poden fixar una bonificació de fins al 50% de la quota íntegra de l’IBI en els immobles en els quals s’hagin instal·lat sistemes solars d’aprofitament tèrmic o elèctric”.

Per últim, el portaveu de Cs ha explicat que la formació també preguntarà al Ple sobre la problemàtica de la prostitució a l’avinguda de Salou, que “s’ha incrementat en els darrers mesos i fins i tot està provocant baralles i molèsties als veïns de la zona”. “Volem saber si el govern local ha complert els acords de la moció de Cs aprovada al setembre del 2015, que sol·licitava l’adopció de mesures per evitar aquests problemes”, ha assegurat Sánchez.