Carles Pellicer i els tres regidors surten de la compareixença dels jutjats

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha afirmat que el govern de Reus ha vingut als jutjats a declarar per haver garantit la convivència a la ciutat i retornar-la a la normalitat i que firmar un manifest a favor de la convivència no pot ser mai un delicte

Aquest matí, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer i sis regidors de l’Ajuntament de Reus han estat citats a declarar com  a investigats per un presumpte delicte d’incitació a l’odi als Jutjats de Reus.  Entre els fets que s’investiguen hi ha el manifest signat el 3 d’octubre per rebutjar la violència policial de l’1-O i per demanar la retirada dels agents de reforç de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil que van ser enviats a Catalunya en els dies previs, entre d’altres.

Els polítics que han estat citats en qualitat d’investigats són: Carles Pellicer, Montserrat Vilella, Jordi Cervera, Noemí Llauradó, Oriol Ciurana, Mariona Quadrada i Marta Llorens. Abans d’entrar als jutjats, alguns regidors han comparegut davant dels mitjans de comunicació, és el cas de la CUP de Reus que s’ha quedat a les portes dels jutjats i no ha volgut comparèixer a la citació judicial, ja que els regidors consideren que la justícia espanyola no els empara i perquè segons el grup muncipal, “la incitació a l’odi és una raó política per tot el context des de l’1-O”, han conclòs.

La citació ha transcorregut en total normalitat. Pellicer, Llauradó, Vilella i Cervera han reconegut davant el jutge que sí ho van signar i que ho tornarien a fer, tot i que només han contestat les preguntes dels seus advocats. Tant Pellicer com Llauradó i Vilella compartien el mateix advocat, i Cervera, en tenia un altre. Això sí, ambdós advocats formaven de l’organització 1 d’octubre.

Al sortir de la citació judicial, l’alcalde i les dues regidores han atès als mitjans de comunicació. Segons Pellicer, “avui el govern de Reus ha vingut als jutjats a declarar per haver garantit la convivència a la ciutat i retornar-la a la normalitat. Firmar un manifest a favor de la convivència no pot ser mai un delicte. La nostra actuació en tot el procés sempre ha estat marcada per fer compatible l’exercici dels drets i llibertats de la ciutadania amb la pau, amb la convivència i amb el civisme. I així és el que hem declarat els que ens han encausat”, ha afirmat. A més, el batlle ha recalcat que sempre s’ha posat en valor la convivència i la tranquil·litat de tots els reusencs i les reusenques i que “s’ha de tornar a la normalitat”.

Pellicer ha reiterat que “la convivència es va alterar el dia 1 d’octubre per les actuacions policials” i que “el manifest donava resposta a una demanda ciutadana que hi hagués tranquil·litat i es tornés a la normalitat”. Això no obstant, Carles Pellicer ha assegurat que no entén que se’ls investigui per un delicte d’incitació a l’odi “perquè nosaltres, d’odi, no en transmetem”.