Carles Pellicer, investit alcalde de Reus per tercer mandat consecutiu

Ha rebut el suport d'ERC i Ara Reus

Carles Pellicer ha estat investit alcalde de Reus per tercer mandat consecutiu en el plenari celebrat aquest dissabte 15 de juny a la Sala de Plens de l’Ajuntament. El cap de llista de Junts per Reus ha estat proclamat alcalde gràcies als 7 vots del seu partit, els 6 d’ERC i els 2 d’Ara Reus, obtenint així la majoria absoluta en primera votació. Andreu Martín del PSC i Débora García de Ciutadans també han presentat candidatura i han obtingut els 5 i 3 vots dels seus partits respectivament, mentre Noemí Llauradó ha rebut els 3 vots de la CUP que han estat declarats nuls.

Prèviament, 23 dels 26 regidors del consistori —el socialista Raimon Ferré no ha recollit l’acta— havien promès el seu càrrec. Els tres regidors de la CUP ni l’han jurat ni l’han promès, sinó que han acatat “un procediment forçat i obligat per la Junta Electoral Central”. Per la seva banda, Junts per Reus l’ha promès “perquè ho mana la llei”, mentre ERC ho ha fet “per imperatiu legal”. La portaveu de Ciutadans, Débora García, els hi ha recriminat que “la forma de prometre no pot portar afegides expressions” i ha demanat a la Mesa d’Edat que tornessin a prometre la Constitució “de manera incondicionada”, petició que ha estat rebutjada.

Ja en el torn de discursos, el portaveu d’Ara Reus, Dani Rubio, ha assegurat que Carles Pellicer “tindrà en Ara Reus un soci de govern fort per garantir l’estabilitat i que serà lleial a Reus”. La portaveu de la CUP, Marta Llorens, ha recriminat a Noemí Llauradó preferir ser “vicealcaldessa” i ha dit que “posarem llums i taquígrafs en les pràctiques dubtoses com hem fet fins ara”. Per la seva banda, la portaveu de Ciutadans, Débora García, ha explicat que “defensarem un Reus de tots i treballarem dins el marc constitucional per garantir la neutralitat dels espais i el bilingüisme a les administracions”.

El discurs més dur de tots, però, ha estat el que ha fet el portaveu del PSC, Andreu Martín, criticant la líder d’ERC al consistori per no pactar amb els socialistes i la CUP i fer que “l’alcalde hagi estat escollit en un despatx de Barcelona”. “La mateixa Noemí Llauradó ha dit que és un pacte de partit i no en clau local. A partir d’ara Reus està al servilisme de la capital i es farà el que faci falta per acontentar els caps”, ha dit. “Vostè dirà que no és alcaldessa per l’article 155, però en realitat no és alcaldessa perquè no ha volgut. Dubto que tingui una segona oportunitat”, ha sentenciat Martín.

En el seu torn, la portaveu d’ERC ha defensat que la seva decisió és perquè “no volia ser alcaldessa a qualsevol preu”. “Estem amb presos polítics i exiliats i esperant la sentència d’un judici que és una farsa. Això afecta tota la política, també la municipal. Al Mercadal hem viscut moltes manifestacions i Reus no és aliè al que passa, forma part de la xarxa de municipis independentistes. Ho hem fet en clau nacional. No s’entendria pactar amb el PSC”, ha dit Noemí Llauradó.

Per últim, ha estat el torn d’intervenció de Carles Pellicer, qui ha agraït el suport rebut per part dels 15 regidors que l’han escollit per ser alcalde 4 anys més: “De la mateixa manera que avui junts i alhora hem sumat 15 vots en la investidura, voldria que junts i alhora forméssim també un govern de 15. És important per Reus disposar quan abans d’un govern ampli i estable, i no escatimaré esforços per fer-ho possible”. Un govern que, com ha explicat Pellicer, tindrà com a reptes la modernització de l’estructura de l’Ajuntament de Reus al segle XXI, el impuls d’un debat sobre la Llei de Grans Ciutats, l’afavoriment d’un creixement econòmic sostenible, l’adaptació de les polítiques d’atenció a la persona, la transformació urbanística de la ciutat i la  consolidació de les bones formes de fer política.