L’Ajuntament de Reus accelera el pagament a proveïdors i ja ha injectat 3,5 milions a la liquiditat de les empreses

L’Ajuntament de Reus està complint amb escreix el compromís del Govern de Reus d’avançar el pagament de factures als proveïdors, amb l’objectiu d’injectar liquiditat a les empreses i contribuir així a minorar l’impacte econòmic que les mesures de prevenció i la paralització de l’activitat econòmica està tenint en el teixit productiu.

El consistori ja ha abonat íntegrament el 100% dels 3.150.00 euros de les factures que tenia pendents abans del decret d’estat d’alarma; i ha iniciat el pagament de noves factures. Fins al moment ha liquidat 3.504.445 euros, 350.000 dels quals són despesa generada dins el període d’emergència sanitària. El número de factures tramitades és de 1.015.

La regidora d’Hisenda, Mariluz Caballero, afirma que “l’emergència sanitària ha agafat l’Ajuntament amb els deures fets, per això hem pogut donar una resposta ràpida i contribuir a ajudar les empreses, les famílies i el conjunt de la ciutadania en l’actual context d’incertesa econòmica”.

L’Ajuntament de Reus ha adoptat diverses mesures econòmiques, i ha convocat la Cimera per a la Reactivació Econòmica de Reus per treballar conjuntament amb els agents econòmics i socials noves propostes d’accions dins l’àmbit municipal.