Instrueixen diligències penals a 6 conductors per positiu d’alcoholèmia a Reus

La Guàrdia Urbana ha instruït aquest cap de setmana diligències judicials contra sis conductors per conduir amb una taxa d’alcoholèmia superior a la permesa.

 El divendres 9 de juny a les 00:53h, a la plaça del Nen de les Oques, en el transcurs d’un control d’alcoholèmia, agents de la Guàrdia Urbana van aturar un turisme Citroen C15, conduït per un veí de Reus de 44 anys. Els agents van confeccionar diligències judicials per la presumpta implicació del conductor en un delicte contra la seguretat del trànsit, per conduir sota els efectes d’alcohol (1,07 mg/l).

 A les 20:44h del mateix divendres, al carrer Alcubierre, es va produir un accident de trànsit entre un turismes Seat Ibiza i Ford Mondeo. La Guàrdia Urbana va confeccionar diligències judicials per la presumpta implicació del conductor del segons cotxe, un veí de Reus de 39 anys, en un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit, per conduir sota els efectes d’alcohol (0,55 mg/l).

 El diumenge, 11 de juny, a les 16:25h, al carrer Benidorm, agents de la Guàrdia Urbana van aturar un turisme Seat Leon que havia realitzat una infracció de trànsit. Els agents van confeccionar diligències judicials per la presumpta implicació del conductor, un veí de Reus de 26 anys, per un delicte contra la seguretat del trànsit, per conduir sota els efecte d’alcohol (0,76 mg/l).

 El mateix diumenge a les 20:50h, a l’avinguda de Pere el Cerimoniós, es va produir la pèrdua de control i posterior caiguda sobre la calçada d’una motocicleta Piaggio, XEVO 125, conduïda per un veí de Reus de 56 anys. El conductor va ser traslladat en ambulància a l’Hospital Sant Joan per rebre assistència de diverses contusions de caràcter lleu que va patir. La Guàrdia Urbana va confeccionar diligències judicials per la presumpta implicació del conductor en un delicte contra la seguretat del trànsit, per conduir sota els efectes d’alcohol (0,99 mg/l).

 Aquest dilluns, 12 de juny, a les 02:25h, a la carretera del Pere Mata, la Guàrdia Urbana van aturat un turisme Renault Magane que havia relitzat una infracció de trànsit. Els agents van confeccionar diligències judicials per la presumpta implicació del conductor, un veí de Cornudella del Montsant de 44 anys, en un delicte contra la seguretat del trànsit, per conduir sota els efectes d’alcohol. (1,06 mg/l).

 Finalment, aquest mateix dilluns a les 03:20h, al passeig Prim, agents de la Guàrdia Urbana van aturar un turisme Citroen Xsara que havia relitzat una infracció de trànsit. La Guàrdia Urbana va confeccionar diligències judicials per la presumpta implicació del conductor, veí de Tarragona de 43 anys, en un delicte contra la seguretat del trànsit, per conduir sota els efectes d’alcohol. (0,76 mg/l).

 És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat, 0,40 en cas d’accident. pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.