La mostra Velèctric obre portes demà a Reus

La mostra comptarà amb estands online i vehicles a vuit punts de la ciutat

La cinquena edició del Velèctric, la mostra del vehicle elèctric i híbrid de Reus, obre portes demà 9 de juny, fins el 18 de juny, en format semivirtual per tal de garantir les màximes mesures de prevenció. La mostra compta enguany amb vuit estands virtuals, corresponents a les marques de vehicles, i un estand institucional de l’Ajuntament de Reus, on es podrà assistir a tres xerrades sobre mobilitat sostenible. La fira virtual, en format 360, es pot visitar des de l’enllaç adjunt. Paral·lelament hi haurà vehicles exposats a vuit punts de la ciutat: la plaça Llibertat, la plaça de l’Univers, el passeig Prim, el Mercat Central, el passeig Sunyer,  l’Avinguda Marià Fortuny, el Pallol i a l’Hospital de Reus. Aquest format híbrid, virtual i presencial, ha permès allargar els dies de la fira i permetrà que el visitant hi puguin accedir a qualsevol hora i des de qualsevol lloc.

Els expositors d’aquest any són els següents: Autoforum, Autoforum Premium, Nikko Center, Tarracomòbil, Autoxandri, Reusmòbil, Baycar i Oliva Motor. Mentre que les marques representades són: Nissan, Suzuki, Seat, Skoda, Mo (moto de Baycar), Cupra, Totota, Lexus, Renault, Volkswagen. Oliva Motor estarà representada amb la firma GoMotor, que agrupa vàries marques de vehicles elèctrics d’ocasió i km 0 (Peugeot, Honda, Bmw, Citroen, Mini…).

La V edició de la fira VElèctric, impulsada des de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, torna després d’un any en suspens degut a la pandèmia per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, Reus 2030.  “La fira del cotxe elèctric i híbrid de Reus pretén donar a conèixer les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil i que no emeten gasos contaminants i C02, ni sorolls mentre circulen, ajudant així a aconseguir una ciutat més neta i sostenible”, ha explicat el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio.

Espai virtual i cotxes a la ciutat

Els visitants poden navegar l’espai de la fira virtual 360 per visitar els estands dels expositors que ofereixen experiències visuals dels vehicles, de manera que es podrà interactuar d’una manera molt fàcil i intuïtiva. Per tal que la fira sigui present a la ciutat també de forma física hi haurà vehicles distribuïts per la plaça Llibertat, la plaça del Univers, la plaça Prim, el Mercat Central, el passeig Sunyer, el passeig Mata, el Tecnoparc i a l’hospital de Reus. Aquests vehicles estaran retolats amb la imatge de la fira i un codi QR que obrirà l’espai virtual.

Els interessats també podran sol·licitar una prova de conducció directament al concessionari a través de l’enllaç habilitat als estands virtuals.

Xerrades

La fira comptarà també amb tres xerrades online a les que caldrà registrar-se prèviament a través de l’estand institucional de l’Ajuntament de Reus dins de l’espai virtual.

Una xerrada sobre mobilitat sostenible centrada en el projecte de vehicle elèctric compartit que ha arribat a Reus de la mà de MEC-Carsharing amb vehicles elèctrics NISSAN. Aquest sistema permet que, registrant-se prèviament a una web, es pugui llogar un vehicle elèctric per hores, dies, caps, de setmana, etc.

L’empresa H2 Biotech parlarà de la nova tecnologia de l’hidrogen com element clau per a la mobilitat del futur. I de la mà d’Anatrac d’Energia es parlarà sobre la integració de l’energia solar i el vehicle elèctric a la llar.