La CUP vol liderar una comissió de seguiment del nou servei de la brossa a Reus

Tot i que segueixen defensant la internalització del servei com la millor opció, consideren essencial que l’ajuntament fiscalitzi la nova empresa adjudicatària

Marta Llorens, CUP. Imatge cedida per la CUP Reus

La Candidatura d’Unitat Popular proposarà al govern de la ciutat la creació d’una comissió de seguiment per fiscalitzar el nou servei de recollida i neteja viària, adjudicada definitivament a Valoriza després que el Tribunal desestimés el recurs presentat per FCC. Els cupaires, a més, es proposen per coordinar i liderar aquesta comissió, tot i ser un grup de l’oposició com exercici de responsabilitat i governança. La proposta es presentarà en forma de moció al proper ple municipal del juliol.

Marta Llorens, portaveu de la CUP, ha fet esment de les declaracions de l’alcalde Carles Pellicer fa uns dies a Canal Reus, on assenyalava l’incivisme com el principal problema de brutícia a la ciutat. Llorens, en canvi, posa el focus en la “pèrdua de control i responsabilitats de l’ajuntament” causat per l’externalització del servei de recollida i neteja viària. En aquest sentit, denuncia la manca de fiscalització per part del govern municipal, tant durant la contractació d’FCC com durant els darrers anys de pròrroga, en els quals s’assegura que “la situació s’ha agreujat”. Per tot això, la portaveu retreu a l’alcalde que “ha d’assumir la seva responsabilitat, ja que no està donant un bon servei a la ciutadania”.

Tot i que la Candidatura segueix defensant la internalització del servei per motius ambientals, laborals i econòmics, celebren el canvi d’empresa adjudicatària del servei i valoren que ha estat fruit de la feina de seguiment i fiscalització per part de la comissió de la brossa de la CUP. Malgrat això, insisteixen en la necessitat de continuar fiscalitzant l’empresa, que consideren molt similar a FCC. Per això, proposen la creació d’una comissió de seguiment del nou servei de neteja i recollida de la brossa, liderada per la CUP.