El raval de Santa Anna serà de vianants, cada dia a partir de l’1 d’agost

El raval de Santa Anna serà d’ús exclusiu per a vianants a partir de l’1 d’agost d’11:00 a 2:00h en el tram entre la plaça de Prim i el carrer de Santa Anna. L’alcalde de Reus; Carles Pellicer, i la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, han informat aquest dijous, 16 de juliol als representants dels veïns i comerciants del raval del calendari previst pel Govern de Reus per a la transformació definitiva del rav al de Santa Anna en zona de vianants.

A partir de l’1 d’agost, la pilona que ara hi ha situada al carrer de Salvador Espriu s’avançarà fins al carrer de Santa Anna. El trams erà d’ús exclusiu per a vianants d’11:00 a 2:00, en un horari que coincideix amb la limitació de l’accés dels vehicles de càrrega i descàrrega a la plaça del Mercadal.

En paral·lel, la regidoria d’Urbanisme i Mobilitat treballa en la redacció del projecte executiu de la remodelació del raval. El nou disseny, previsiblement contemplarà el recreixement de la part central del vial; tot i que no es descarta reformular el disseny completament. Així, s’està avaluant de fer un disseny a com l’eix Llovera-Monterols, o una el de la plaça de Catalunya. El disseny definitiu es treballarà de manera participada amb els comerciants i veïns de la zona.

El calendari previst pel Govern contempla que, una vegada definit el disseny, l’execució de les obres es farà en dues fases. La primera fase serà entre la plaça de Prim i el carrer Santa Anna; i la segona, des del carrer de Santa Anna fins a plaça de Catalunya. La previsió és que a finals d’any es pugui presentar el projecte executiu. I que durant el primer trimestre de 2021 es puguin executar les obres de la primera fase.

La transformació del raval de Santa Anna en zona de vianants és un projecte alineat amb els objectius del Govern de Reus, recollits en el Pla d’Acció Municipal: promoure una mobilitat més sostenible, saludable, eficient i segura; i adaptar la ciutat per a la futura zona de baixes emissions.