El programa didàctic “Seiem? 2021” acaba amb Gabriel Ferrater

L’objectiu de donar a conèixer elements de la vida i de l’obra de Gabriel Ferrater

Aquest divendres 25 de juny a les  12 del matí les Biblioteques Municipals de Reus celebren la Jornada «Seiem? 2021», que aquest any posarà l’accent en aquelles propostes didàctiques que tenen l’objectiu de donar a conèixer elements de la vida i de l’obra de Gabriel Ferrater, i que per això porten el subtítol «Seiem amb Ferrater?»

L’any 2022, s’escau el centenari del naixement del poeta a Reus i el 50 de la seva mort a Sant Cugat, per aquest motiu les Biblioteques Municipals de Reus han preparat un conjunt d’activitats que complementen i augmenten la seva oferta educativa habitual de visites didàctiques  i que solen arribar a més de 2.000 alumnes de primària i secundària. En aquesta ocasió, a més, es presentaran alguns dels recursos que s’han elaborat a l’entorn del programa «Pròleg Gabriel Ferrater».

La jornada està oberta a tota la comunitat educativa de Reus i el Baix Camp, tindrà un format virtual i cal inscriure’s al correu e3990102@xtec.cat o a info.biblioteques@reus.cat. El programa de la jornada inclou a més, la presentació del Regidor de Cultura, educació i política lingüística Daniel Recasens, una breu presentació de les novetats de l’oferta educativa dels Serveis Educatius del Baix Camp a càrrec de la seva directora Francesca Segarra i Carme Mariné, Coordinadora LIC. També intervindrà Sílvia Parés, tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Reus.

La Jornada «Seiem?» és el darrer acte de la primera part del programa «Pròleg Gabriel Ferrater», que de març a juny de 2021ha ofert diverses activitats amb la finalitat de portar a la primera pàgina de l’actualitat la vida i obra de Gabriel Ferrater i empoderar el seus convilatans de la importància d’aquesta figura en el desenvolupament de la literatura i la cultura catalana dels anys 60.

Aquesta programació s’ha elaborat entre les Biblioteques Municipals de Reus i l’Associació Gosar Poder, i ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Municipal Reus Cultura, l’Institut Gabriel Ferrater i el Centre de Lectura i el suport econòmic de la Diputació de Tarragona.  Un dels seus objectius principals ha estat el de donar a conèixer diverses iniciatives que es poden replicar al llarg de tot l’any 2022 com són una exposició itinerant, la preparació d’un llibre infogràfic, la producció d’un Scaperoom i una acció escènica a l’entorn d’»El poema inacabat» realitzats per «Lo Nostro», així com una ruta literària. El balanç d’aquest programa ha estat altament positiu, amb una participació total a l’entorn de 2.650 persones de diverses franges d’edat en el total de 15 sessions.