El comerç de Reus, totalment mort

La pandèmia de la Covid-19 i en conseqüència les restriccions que s’estan aplicant des del govern, està fent que el comerç local de moltes ciutats catalanes vagi desapareixent.

La ciutat de Reus n’és un clar exemple. Un dels carrers comercials per excelència d’aquest municipi, com és el Raval de Jesús, presenta un panorama ben desolador.

En aquests 500 metres de carrer, el Diari La Ciutat ha pogut comptabilitzar un total de 27 locals en lloguer. Aquest migdia, pràcticament cap vianant passava per aquesta zona.

I les poques botigues que queden obertes, no veuen gaire afluència de compradors.

Els comerciants asseguren que porten acumulades pèrdues de més del 50%. La gran majoria, ja fa front a les despeses amb els seus propis estalvis.

El propietari d’una sabateria del mateix Raval de Jesús afirma que ha perdut més del 60% de facturació, i tal i com anuncien els cartells de l’entrada, es veu obligat a abaixar la persiana, per sempre.

Tot i així, una botiga de roba infantil ha explicat al Diari La Ciutat que en el seu cas és diferent, ja que han augmentat els naixements en els darrers mesos, i aixó els hi ha fet augmentar les seves vendes.