Una programació diversa per celebrar els 30 anys de la reobertura del Fortuny

La programació de 2018 del teatre compta amb 23 espectacles tan diversos com un concert de David Bustamante i l'espectacle de ballet de la Malandain Ballet de Biarritz

Un programa atractiu per a tots els públics és la proposta per a la pròxima temporada del Teatre Fortuny. Així ho ha expressat el gerent del Consorci del Teatre, Josep Margalef, durant la presentació de la programació del primer semestre de 2018. Un total de 23 espectacles passaran per l’escenari del teatre reusenc que celebrarà, el 2018, els 30 anys de la seva reobertura. Per aquest motiu, Margalef ha explicat que aquesta programació s’ha treballat d’acord amb un enfocament internacional amb la voluntat de remarcar que es tracta d’una temporada especial.

“El Teatre és patrimoni de la nostra ciutat i província, i ho ha de continuar sent”, ha declarat el gerent. Amb aquesta intenció s’han inclòs companyies de dansa com la Malandain Ballet de Biarritz, exponent de la dansa a nivell europeu i que s’estrenarà en aquest escenari; com també es podrà gaudir d’una de les veus soprano més destacades al panorama líric internacional de la mà de l’artista Ekaterina Lekhina. Per la seva banda, l’alcalde de Reus ha considerat aquesta com una programació “encertada” i que posa de manifest “la gran qualitat dels nostres teatres”.

Tot i això, Margalef ha destacat la importància d’apostar també per artistes del territori, com la soprano Sara Blanch, que està aconseguint una gran projecció internacional i que oferirà el concert ‘La Reina de la nit’ amb l’Orquestra Simfònica Camera Musicae. En l’àmbit musical també destaca l’actuació que oferirà el cantant asturià David Bustamante, qui ha aconseguit consolidar una carrera que també despunta internacionalment.

Però, no es pot deixar de banda el gènere dramaturg, que delectarà als espectadors amb títols tan significatius com ‘Después del ensayo‘, amb un repartiment encapçalat per l’actor Emilio Gutiérrez Caba; o també ‘Frankenstein’, amb les actuacions destacades d’Àngel Llàcer i el reputat actor català Joel Joan. En total, l’escenari del Fortuny acollirà 14 representacions de teatre, 2 musicals, 2 d’òpera, 2 de dansa, 1 recital i 2 obres dirigides a un públic familiar i infantil.

Un teatre d’estrenes

La projecció cultural de Reus és un dels trets més característics de la ciutat i més després de tot un any de capitalitat que gairebé toca a la seva fi. Com no podia ser menys, el Teatre Fortuny també és un escenari d’estrenes, com serà el cas de l’obra ‘Después del ensayo‘, de l’autor Ingmar Bergman, adaptada per Joaquín Hinojosa i dirigida per Juan José Afonso, i el concert ‘Opera Diva’ que també s’inaugurarà en aquesta sala.

A banda, també cal destacar que tant l’espectacle de dansa de la companyia Malandain Ballet de Biarritz, com el recital de David Bustamante seran exclusius als escenaris de les comarques de Tarragona.

El Cicle de Grans Mestres posiciona positivament la temporada 2017

D’altra banda, el gerent el Fortuny ha destacat la importància del ‘Cicle Grans Mestres’, ja que “el món artístic, tant la crítica com els experts dramaturgs, estan valorant molt positivament aquesta proposta”. Fins i tot, Margalef ha assegurat que és un dels aspectes que ha propiciat que la valoració de la temporada 2017 pugui ser molt positiva, amb un increment considerable del públic durant les representacions que s’emmarquen en aquest, entre els 150 i 170 espectadors en cada representació. En definitiva, el gerent ha parlat d’una ocupació de prop del 82% durant tota la programació de la temporada del 2017.

El ‘Cicle Grans Mestres’, de creació pròpia del teatre, continuarà a la graella, com fins ara, cada primer dimarts del mes i començarà la seva temporada al febrer amb 7 propostes que s’allargaran fins al juliol. Tot i això, per conèixer la seva programació completa s’haurà d’esperar fins al gener, quan es presentarà públicament. L’únic que es pot avançar són els títols escollits: ‘UK Manifesto‘, que probablement comptarà amb la interpretació de Joan Carreras, segons Margalef, ‘Hamlet’ (solo), ‘La decadència de l’art de mentir’, ‘Habla Borges’, ‘Shakespeare i el poder’, ‘Faust’, ‘La mort a Venècia’.

Una programació per tots els públics

Amb l’objectiu d’obrir la programació a diferents públics, les diferents propostes pel primer semestre del 2018 han estat pensades per tot tipus d’espectadors. Per això, la graella inclou espectacles com ‘Maure el Dinosaure’, “d’una plàstica preciosa”, segons Margalef, i ‘Constelaciones‘. D’altra banda, també s’ofereixen òperes com ‘Don Carlo‘ i un programa d’àries de les millors òperes de Glinka, Verdi i Donizetti que interpretarà la soprano Ekaterina Lékhina. “Reus és una ciutat de Dansa”, ha dit Margalef, per la qual cosa també s’inclouen espectacles d’aquesta disciplina, com la XXXIII Gala de Dansa de l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona i la representació de la Malandain Ballet Biarritz.

Per consultar la programació completa es pot fer a través del web de l’Ajuntament o bé del Teatre Fortuny.

Venda d’entrades

Finalment, a partir de demà mateix, 29 de novembre, es podran comprar les entrades anticipades pels espectacles Òpera Diva’, ‘Constelaciones‘, ‘Maure el dinosaure’ i el concert de David Bustamante, a través del web del Teatre Fortuny, o bé a la taquilla. Les entrades de la resta d’espectacles es podran adquirir a partir del 3 de gener, a través dels mateixos sistemes. Margalef ha apuntat que “els preus es mantenen i no s’han incrementat”.