El Memorimage prepara la seva catorzena edició

Es durà a terme entre el 6 i el 9 de novembre i comptarà amb una catorzena de projeccions

Presentació del Memorimage 2019. Foto: Maria Comabella

Aquesta setmana torna el Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de Reus. L’esdeveniment, que ja compta amb catorze edicions, es durà a terme entre el dimecres i el dissabte. Per tal de descentralitzar els actes, les projeccions es faran en tres espais diferents: el Teatre Bartrina, l’Orfeó Reusenc i el CIMIR, i seran gratuïtes.

El festival està sota les ordres de David Jariod des de fa cinc anys, i des de llavors ha procurat dotar-lo de més presència femenina. En aquesta edició s’ha aconseguit la paritat: la meitat dels 14 films estan dirigits, total o parcialment per dones. A més, dos dels films dirigits per homes tenen una dona com a protagonista, i s’ha canviat el nom de director per direcció, per fer-ho més inclusiu. Segons Jariod, “presentar un festival paritari no hauria de ser excepcional ni notícia”.

Per diversificar el públic i la temàtica, s’han dividit les mostres en quatre seccions diferents:  MemoriJove, que comptarà amb l’assistència d’uns 1.200 estudiants, la Secció Oficial, el MemoriXic i el MemoriReus, que pretén connectar el festival amb la ciutat. Durant els quatre dies es projectaran 12 llargmetratges i 2 curtmetratges, dividits en 15 torns. Algunes de les peces es repetiran, com Me llamo Violeta, que tracta la història d’una noia trans i ha sigut molt demandada pels centres escolars.

La inauguració correrà a càrrec de Susanna Barranco, que presenta De rodillas corazón, un documental sobre la ballarina Sol Picó. Aquesta projecció estarà acompanyada de l’actuació de les tres escoles de dansa de Reus, i pretén commemmorar els 100 anys del naixement de Roseta Mauri. A la cloenda es mostrarà Contra el NO-DO i es farà un homenatge al cineasta Llorenç Soler.

Per a totes les persones que no puguin assistir a les projeccions, des del 2016 s’ha obert una secció al web filmin.es on es poden veure de manera online totes les candidates. Es preveu que aquest any aquesta opció tingui molt bona acollida i que augmentin les 1.200 persones que la van seguir el 2018.