Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Nova campanya d’agents de salut al carrer a Reus

Avatar photo

Igual com es va fer el la primera campanya, es tracta d’apropar l’Ajuntament a la ciutadania a través dels agents de carrer que informaran

L’Ajuntament de Reus inicia una nova campanya informativa d’agents de carrer i, en aquesta ocasió, s’hi incorporen voluntaris de la Universitat Rovira i Virgili. Tal com s’ha explicat aquest matí en una roda de premsa conjunta entre el consistori i la universitat, es tracta d’una nova campanya d’actuacions socioeducatives per a la protecci&oacut e; de la salut i l’autoprotecció.

 

Igual com es va fer el la primera campanya, es tracta d’apropar l’Ajuntament a la ciutadania a través dels agents de carrer que informaran, recolliran informació i respondran els dubtes de les diferents persones ateses i, si cal, els derivaran a les fonts d’informació adequades.

 

La campanya es planteja des de la proximitat als veïns i veïnes de Reus, així com dels diferents agents i prescriptors de les diferents zones i barris. Els agents informaran sobre conceptes claus que la població hauria de tenir clars i presents: distància social i grups de relació, grup de convivència i bombolles socials i assumpció de riscos i conseqüències.

 

D’altra banda, els agents de carrer duran a terme una tasca d’observació i posterior implementació d’accions i mesures consensuades en determinats punts i moments de la ciutat.

 

L’equip d’informadors
L’equip d’aquest projecte està format per 6 agents de carrer i 1 coordinadora. Amb la coordinació des de la regidoria de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament, i amb la col·laboració de les regidories de Benestar Social i Relacions Cíviques, els agents contactaran amb les entitats i prescriptors de cada barri per fer-los arribar la informació.

 

A aquest equip, per primera vegada, s’hi sumen un grup de voluntaris de la Universitat Rovira i Virgili, que donaran suport a les accions que es desenvolupen i reforçaran les accions de comunicació i divulgació. Fins a aquest moment hi ha un equip de 10 persones voluntàries.

 

La col·laboració amb la URV té dos objectius marcats. Per un costat, la participació dels diferents agents del territori en les accions de promoció i salut comunitària, i, per un altre costat, la implicació de persones joves en la construcció i gestió de les actuacions que puguin ajudar a frenar la transmissió de la COVID19, i de retruc, que els permeti demostrar el seu compromís envers la societat i la situació actual, defugint de l’estigma que els ha assenyalat en alguns casos.

 

Els serveis s’aniran redirigint cap on es consideri necessari a mesura que hi hagi canvis en la situació sanitària. A més, en alguns punts es farà un reforç de vistes a establiments comercials per tal de comprovar que es continuen mantenint les mesures de prevenció i també per tal de reforçar el missatge sobre la importància justament de la prevenció per tal de frenar el risc de contagi.

 

Finalment, es realitzaran tasques d’observació en llocs claus de la ciutat (entrades i sortides als centres escolars, centres cívics, parcs…) i una posterior proposta d’accions o mesures per tal de millorar la protecció de la salut de les persones. En definitiva, es planteja una intervenció des de la proximitat i la confiança amb la ciutadania, amb l’objectiu d’informar i alhora detectar inquietuds i problemàtiques de les persones.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament posa en marxa el protocol que regula les colònies de gats ferals

Notícia següent

35 casos positius en una residència de gent gran de Vilanova i la Geltrú

Notícies relacionades