La programació dels casals d’estiu i de lleure de Reus atreu més de 1.000 inscripcions

L’assistència setmanal als casals i tallers ha superat la xifra mitjana de les 200 inscripcions i les tres setmanes de participació per infant

Casal estiu reus. cedida.

El programa d’activitats de casals d’estiu i de lleure, emmarcat en la campanya Emociona’t amb l’estiu educatiu i de lleure, ha atret més de 1.000 inscripcions amb la participació d’un total de 317 infants. L’assistència setmanal als casals i tallers ha superat la xifra mitjana de les 200 inscripcions i les tres setmanes de participació per infant. Unes xifres què, tot i inferiors als anys anteriors, des de la regidoria d’Educació es valoren com molt positives per la conjuntura actual ja que s’ha donat resposta a una demanda social i en paraules del regidor d’Educació, Daniel Recasens, “hem volgut que cap infant es quedés sense l’oportunitat de fer nous amics, d’aprendre i divertir-se en allò que més li agradés durant l’estiu.”

Dotze dels vint-i-un centres educatius de la ciutat han obert les seves portes per acollir activitats especialment adreçades als infants i adolescents i promogudes tant per les AMPES i entitats de lleure, com pel propi Ajuntament. En aquest sentit, des de la Regidoria d’Educació s’ha ofert durant el mes de juliol, sota el títol Estiu Enriquit, una programació especial de casals amb un caire educatiu, social i lúdic, adreçat a infants i adolescents de 6 a 14 anys, amb temàtiques originals com robòtica, ball i sostenibilitat.

Des de l’Ajuntament s’ha fet un esforç per impulsar aquesta programació especial entre els col·lectius més desfavorits, amb un preu segons els criteris d’inclusió social de 5€, 25€ o 50€ per setmana i recursos especials com l’acompanyament d’un vetllador pels deu infants amb discapacitat que hi han participat. Aquests tallers han comptat amb 218 inscripcions.

Els casals organitzats han estat els següents:

– Viatgem ballant! Els gegants de Reus acompanyen els nens i nenes en l’aventura de descoberta dels continents i els ensenyaran a ballar les diferents danses i ritmes d’arreu del món. Coordinadora de Dansa de Reus. Lloc: Escola Teresa Miquel i Pàmies.

– Pixels, bits, bots,… Acció! Casal per descobrir com funcionen alguns robots, videojocs, el 2D, el 3D, … Dynamind. Lloc: Escola Marià Fortuny.

– Missió Planeta! A través de jocs d’experimentació, el casal es proposa superar proves relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Còdol Educació. Lloc: Escola General Prim.

Casals dels AMPA

La programació Emociona’t amb l’estiu educatiu i de lleure ha comptat, com és habitual, amb els casals organitzats per les AMPES i entitats de lleure, amb la col·laboració de la regidoria d’Educació, que els subvenciona. Aquests casals, adreçats a nens i nenes de 3 a 12 anys, s’han organitzat a l’Escola la Vitxeta; Escola Joan Rebull; l’IE Pi del Bulgar i l’Escola Prat de la Riba amb unes 800 inscripcions.

Finalment, donant resposta a la petició d’ús social de les escoles per realitzar activitats d’estiu, tant per part de les altres regidories de l’Ajuntament com d’entitats de Reus, s’han obert sis centres educatius de la ciutat més per organitzar tallers formatius de caire esportiu i formatiu. En total, dotze escoles han obert les seves portes per portar a terme algun tipus d’activitat, bé organitzada per la regidoria d’Educació o per Benestar Social, Joventut i les entitats de lleure i esport.