La CUP proposa que el Consell Comarcal sigui acusació popular en el cas d’homofòbia de Prades

Des de la Candidatura consideren que l’administració pública ha d’oferir tots els recursos necessaris al jove que ha estat insultat i amenaçat

Pla mitjà de l'alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, parlant amb Gal·la Rouge a l'Ajuntament. ACN.
El passat 30 de juliol una usuària de Twitter va fer pública una carta on s’emplaça un jove de Prades a comportar-se com una persona normal o marxar de Prades, a més d’un seguit d’insults, acusacions i amenaces. Laia Muntas, consellera comarcal de la CUP i regidora a La Selva del Camp, considera que “el Consell Comarcal del Baix Camp no només hauria de posicionar-se al costat del jove, sinó també oferir-li tots els recursos polítics i jurídics, presentant-se com acusació popular, si convé”.
 
Les amenaces van començar fa mesos i és la tercera carta que li escriuen, en paraules de Muntas “la intolerància té moltes cares i hem d’acabar amb totes, és important que després de les mostres de suport, hi hagi una acció contundent”. Han estat diverses les manifestacions públiques que han solidaritat i de fet, la tarda de dijous es va convocar una concentració a Prades a la que des de les CUPs del Baix Camp hi van participar.
 
El grup comarcal de la CUP assenyala que el Servei d’Atenció Integral LGTBI del CCBC és deficitari en tots els aspectes: no ha comptat mai amb recursos humans ni pressupostaris suficients per atendre les necessitats de tota la comarca. Tanmateix, Mònica Pàmies, consellera comarcal de la CUP i regidora a Reus, posa en valor la feina que han d’assumir les treballadores “Una sola treballadora es carrega a l’esquena la feina que hauria de fer tot un equip”. Consideren que les reiterades peticions d’augment de personal realitzades per les anticapitalistes, no s’han rebut mai com una prioritat.
 
A la vegada, la CUP tornen a posar sobre la taula la necessitat de descentralitzar els recursos. La lluita contra la LGTBIfòbia és present arreu dels Països Catalans. No obstant això, subratllen que els recursos sempre queden allunyats dels municipis petits, rurals o més llunyans a les ciutats, dificultant-ne l’accés. Reiterem el suport i escalf al company Isaac, a qui encoratgen per la seva lluita, que també és la de totes.