L’Ajuntament de Cambrils impulsa nous programes per millorar la salut dels i les joves

El Punt de Salut de l’Ateneu, que es va posar en marxa l’any passat, també oferirà enguany els tallers de prevenció mensuals “Diàlegs sense embuts”

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Joventut, Eduard Pellicer, han presentat avui les novetats en matèria de promoció de coneixements, hàbits i valors per combatre diferents factors de risc en la salut dels i les joves. Les accions s’emmarquen en el quart eix del Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2020.

L’objectiu és promoure la salut de la joventut amb accions que ajudin a evitar riscos, defensar drets col·lectius i lluitar contra totes les causes d’exclusió, convertint els i les joves tant en destinataris d’aquestes actuacions com en agents decisius per a la seva transmissió, difusió i amplificació en la comunitat.

Una de les principals novetats és el curs de gestió emocional “Fes un click” adreçat a joves d’entre 14 i 17 anys que s’oferirà cada dijous de 18 a 20 hores de l’11 de gener fins el 31 de maig. El programa formatiu gratuït s’ha engegat enguany per complementar el projecte Akadèmia, impulsat pel Màster en Desenvolupament personal i lideratge de la Universitat de Barcelona, que a partir d’aquest curs cobreix la franja d’edat de 18 a 23 anys. La tercera edició d’Akadèmia, que començarà el proper 25 d’octubre, es presentarà demà dimecres, 18 d’octubre, a l’Ateneu.

Una altra nova acció són els tallers que oferirà el Punt de Salut a l’Ateneu, un servei que es va posar en marxa el curs passat. Així doncs, enguany, aquest espai adreçat als i les joves s’ampliarà amb una programació de sessions de prevenció mensuals titulada “Diàlegs sense embuts”.

D’aquesta manera, el programa Salut i Escola que desenvolupa l’Àrea Bàsica de Salut als centres d’ensenyament secundari des de fa 10 anys, també arribarà a l’Ateneu Juvenil l’últim dimarts de cada mes. A més, el Punt de Salut continuarà amb les atencions personalitzades per resoldre dubtes, problemes i demandes del jovent els dimarts de 17 a 19 hores.

Durant la roda de premsa, que s’ha portat a terme a l’espai del Punt de Salut de l’Ateneu, també s’ha donat a conèixer la creació artística de la jove cambrilenca Ariadna Roca, estudiant de medicina, que ha decorat una de les parets de la sala a través d’una beca de producció artística. El seu dibuix també s’ha utilitzat com a logotip del Punt de Salut en els
fulletons que enguany es repartiran a tots els alumnes dels instituts de Cambrils per promocionar el servei.

Programació de “Diàlegs sense embuts”
Les xerrades aniran a càrrec de la infermera del CAP de Cambrils Joana Abella i se centraran en diferents temes coincidint amb el calendari de dies mundials. El programa ha estat dissenyat en cooperació amb l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Cambrils i el Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament.

31 d’octubre: Consum d’alcohol
28 de novembre: Relacions de parella
19 de febrer: infeccions de transmissió sexual
27 de març: salut sexual
24 d’abril: activitat física
29 de maig: tabac
12 de juny: consum de substàncies tòxiques