Desmantellen una plantació de 320 plantes de marihuana en un terreny forestal a Riudecols

S'han intervingut 320 plantes de marihuana i 14 quilos de cabdells

La Guàrdia Civil ha desmantellat una plantació de marihuana que es trobava oculta en una zona forestal pròxima a Riudecols (Baix Camp). En l’operació, s’ha intervingut 320 plantes de cànnabis sativa, amb un pes de 87 quilos, 14 quilos de cabdells de la mateixa substància, fertilitzants i material agrícola per al cultiu. La investigació va començar a l’agost, quan una persona que practicava senderisme a la zona de la Riera de les Voltes va posar en coneixement del cos policial una suposada plantació de marihuana. Finalment, s’han detingut dues persones, posades a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Reus.
Arran de l’avís, es van establir diversos operatius encaminats a la localització exacta de la plantació. En un paratge de difícil accés es van trobar nombroses plantes de marihuana en fase de recol·lecció, a més d’un assecador instal·lat a la intempèrie amb una gran quantitat de cabdells en procés d’assecat.

Els agents van observar la presència d’un vehicle amb dues persones que es dirigien fins a la plantació, que van acostar-s’hi i que van iniciar el manteniment, fins que la Guàrdia Civil els va sorprendre. Quan se’ls va intentar identificar, un va fugir, tot aprofitant l’orografia del terreny. L’individu identificat, veí de Reus, havia anat fins a la plantació per ajudar al principal investigat, que és qui se’n feia càrrec. Va ser detingut.

Mentre els agents encara eren a la zona, es van personar dos individus, que van resultar familiars del principal investigat. Finalment, es va establir un dispositiu policial per localitzar al principal sospitós, que van trobar a prop del seu habitatge, on va ser arrestat com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues, per cultiu i elaboració de marihuana.