La Selva aprova un pressupost rècord de més de 14 milions d’euros

La nova depuradora d’aigües residuals i la finalització de la millora del Tomb de Muralles marcaran l’exercici de 2018

L’exercici de 2018 serà un any històric per a l’Ajuntament de la Selva del Camp, que s’encarregarà de gestionar un pressupost de 14.147.500 euros, més de la meitat dels quals es destinaran a inversions en el municipi. La xifra total, que equivaldria a més de 2.300 milions de les antigues pessetes, és la més gran amb la que mai ha treballat l’administració selvatana, en bona part fruit de l’acord a què ha arribat amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per tal que el consistori es faci càrrec de construir la nova estació depuradora d’aigües residuals del municipi.

La nova depuradora serà doncs, amb més de quatre milions d’euros de pressupost, la inversió de més envergadura de la propera anualitat, així com la més gran que hagi afrontat l’Ajuntament, superant obres emblemàtiques anteriors com van ser el condicionament del Castell o la construcció del pavelló d’esports. La totalitat dels costos d’aquesta infraestructura els cobrirà l’ACA en virtut de l’acord signat entre el consistori i l’agència i que ha de permetre assegurar que l’esperat inici de les obres de la nova EDAR es realitzi durant les primeres setmanes de 2018.

La segona gran obra de 2018 serà la conclusió de les obres del Pla de Barris, amb 2.800.000 euros de pressupost, entre les quals destaca la finalització de la reordenació urbanística del tomb de muralles ja iniciada durant 2017 i el nou Casal del Nucli Antic. Altres inversions rellevants de l’exercici seran els 120.000 euros per millorar el casal d’entitats del carrer de l’Horta; els 50.000 euros previstos en els pressupostos participatius, que serviran per crear un casal de joves i restaurar l’elefant de l’estació del ferrocarril; a més dels 43.000 euros per la millora d’equips informàtics de l’Ajuntament.

També es destinaran prop de 44.000 euros a la millora del torrent d’en Bartre, gairebé 24.000 euros a la restauració i manteniment de l’edifici de l’Hort d’Iglésies, així com 12.000 a instal·lar un carregador per a vehicles elèctrics.

El Capítol 1, que fa referència al personal municipal, serà l’any vinent de 2.590.000 euros, en una línia similar al dels exercicis precedents però amb l’increment que suposa assumir els treballadors de l’empresa municipal Prosel, les millores que inclou el nou conveni municipal i un programa de Foment de l’Ocupació de més de 180.000 euros.

Pel que fa als ingressos, a banda dels 2 milions d’euros que aportarà la Generalitat dins del Pla de Barris i dels més de 4 milions que lliurarà l’ACA per tal d’aixecar la depuradora de nova construcció, cal destacar els 1.167.000 euros que entraran a les arques municipals en tancar-se la venda de sol industrial. L’import que es preveu recaptar en taxes i preus de serveis que ofereix l’Ajuntament és de més d’un milió dos-cents mil euros, mentre que l’import que arribarà per impostos directes, com ara l’IBI o l’IAE, supera els tres milions d’euros.