ERC Baix Camp escull 4 dones com a primeres caps de llista per les municipals del 2019

Noemí Llauradó a Reus, Camí Mendoza a Cambrils, Irene Aragonès a Mont-roig del Camp i Rosa Abelló, a Les Borges del Camp

Noemí Llauradó és nascuda a Reus, llicenciada en Dret per la Universitat Rovira i Virgili. Màster en Advocacia per la Universitat Oberta de Catalunya. Especialista universitària en Tècniques d’Administració i Gestió de Personal per la Universitat Oberta de Catalunya. Advocada no exercent de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Reus. Funcionària del Cos de Tècnics Superiors de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Cap de la Secció de Secretaria dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Tarragona. També ha treballat de tècnica superior a la Comissió d’Assistència Jurídica Gratuïta i al Centre de Mediació Familiar dels Serveis Territorials de Justícia a Tarragona i als Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Riudoms. És sòcia del Centre de Lectura i del Reus Deportiu i membre de l’Assemblea Nacional Catalana. Milita a Esquerra Republicana de Catalunya des del 2003. Actualment, és la regidora de Salut de l’Ajuntament de Reus. A les eleccions al Parlament de Catalunya de 2017 fou escollida diputada amb la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya-Catalunya Sí.

Camí Mendoza és nascuda a Cambrils i és molt coneguda a la vila per la seva elevada implicació en el món associatiu. Vinculada al món de l’esport, va ser la presidenta nacional del Comitè Tècnic de Patinatge Artístic de la Federació Catalana de Patinatge, federació capdavantera en treballar a favor del reconeixement de les seleccions esportives Catalanes. Mendoza també va ser la coordinadora de l’Assemblea Territorial de Cambrils de l’Assemblea Nacional Catalana i des del 2015, és l’alcaldessa de Cambrils.

Irene Aragonès és nascuda a Mont-roig del Camp, es Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat Rovira i Virgili i treballa de professora d’un Programa de Formació i Inserció dins del Pla de Transició al Treball, a Cambrils. Pertany a diverses entitats de Mont-roig, sòcia d’ACNUR, de Plataforma per a la Llengua, d’Òmnium Cultural, i de l’Assemblea Nacional Catalana, i membre actiu de l’ANC Territorial a Mont-roig del Camp. Militant des de 2003 d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha format part de la secció local d’ERC a Mont-roig des de la seva creació l’any 2004 com a presidenta, càrrec que va ocupar fins al 2008. Des de llavors fins a l’octubre del 2015 n’ha sigut vocal, i ara mateix, la portaveu municipal i ocupa la secretària d’organització. Ha format part de diverses executives comarcals, fins que el febrer de 2011 fou elegida presidenta i reelegida el 2015. Des del 2011 és consellera nacional d’ERC en representació de la comarca. En la present legislatura és regidora a l’oposició i portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i Consellera al Consell Comarcal del Baix Camp, en representació a les comissions del Pla d’Actuacions Comarcal (PAC) i del Reglament de Règim Intern (RRI).

Rosa Abelló és nascuda a Les Borges del Camp. Actualment és regidora a l’oposició des del 2003 a l’Ajuntament de les Borges del Camp, Consellera Comarcal 2011-2015 i Vicepresidenta primera del Consell Comarcal del Baix Camp des del 2015 (representant al Consell comarcal al consell de centre del CPNL i al Consorci Leader del Camp).
Actualment, és secretària de finances a la regional del Camp de Tarragona des del 2015, vocal a l’executiva comarcal, vicepresidenta de l’Assemblea de Dones d’ ERC i anteriorment, secretaria de la dona de la regional del Camp de Tarragona del 2011 al 2015. Consellera nacional. Membre Colla de diables. Sòcia de l’ANC, Gepec, Club de Lectura, ha format part de l’AMPA i tresorera del poliesportiu el Garrigó.