Torna la Mostra de Jazz i Blues de Cambrils més internacional

Grups i artistes procedents dels Estats Units, Grècia, Argentina, Japó o Canadà acompanyaran formacions del nostre país del 6 d’octubre al 12 de novembre en quatre escenaris de la localitat

La 9a Mostra Internacional de Jazz i Blues de Cambrils, que organitza Cambrils la mar de jazz, torna del proper 6 d’octubre fins al 12 de novembre amb 10 formacions que viatjaran des del jazz més clàssic, fins al blues-rock passant pel country, els sons llatins, el powerblues o el jazz contemporani. En aquesta ocasió destaquen els concerts de grups com Big Yuyu, Lluis Capdevila & Petros Kamplanis, Ted Z & The Wranglers, Natsuko Sugao Group, De Diego Brothers o Bluee Marquee Moon, que es complementaran amb altres grups com Dr. Go, Guillermo Calliero Quartet, Donets Trio & Gerard Marsal o Johnny Big Stone & Sweet Marta.

La Mostra se celebrarà en diversos indrets del municipi, les sales M’art, La Boheme i la Cripta de l’Ermita de la Mare de Déu del Camí amb preus populars de 6 i 7 euros. Com en les darreres ocasions, dins la programació de la Mostra s’integra la tercera edició del Jazz al Parc & Fideujazz, una jornada festiva que tindrà lloc el diumenge 8 d’octubre al Parc del Pescador entre les 12 del matí i les 8 del vespre amb quatre actuacions gratuïtes i fideus rossos al migdia per tots els participants que ho desitgin a preus populars.

L’organització de la Mostra de Jazz de Cambrils ha volgut treballar per oferir una programació de novetats i estrenes, algunes d’elles internacionals, que no s’han pogut veure fins ara a Catalunya o en molt poques ocasions. El festival començarà amb el blues elèctric de Big Yuyu (divendres 6 d’octubre. Sala M’art. 23 h), formació liderada pel cambrilenc resident a Mallorca, Jordi Álvarez, presentant el seu nou disc. Posteriorment escoltarem el jazz empeltat de sons llatins de Guillermo Calliero Quartet (divendres 13 d’octubre. Sala M’art. 23 h). Del Canadà arribarà el gipsy blues del duet Blue Moon Marquee (divendres 20 d’octubre. 23h. La Boheme) de gira per primer cop per Europa i en un concert exclusiu a Catalunya. Des del Priorat i després de tornar de Nova York, el pianista Lluís Capdevila (diumenge 22 d’octubre. 19.30 h. Cripta Ermita) acompanyat del
contrabaixista grec Petros Kamplanis també resident a Nova York presentarà el seu nou disc de jazz. Posteriorment, el trio de músics procedents d’Ucraïna Donets Trio i el reusenc Gerard Marsal (divendres 27 d’octubre. 23 h. La Boheme) oferiran un concert únic de blues i jazz poderós. També a la Cripta de l’Ermita tindrà lloc el concert de clausura del festival amb el sextet liderat per la trompetista japonesa resident a Barcelona Natsuko Sugao Group (diumenge 12 novembre, 19.30 h. Cripta Ermita).

Pel que fa a la programació del Jazz al Parc del 8 d’octubre a partir de les 12.00 h i fins a les 20.00 h, aquesta també serà molt variada. Blues/jazz tradicional amb el duet barceloní Johnny Big Stone & Sweet Marta, el quartet basco-català De Diego Brothers, el grup Dr.Go interpretant en clau de blues i jazz les cançons més conegudes de Led Zeppelin i el country-rock d’arrel dels Ted Z & The Wranglers, procedents de Califòrnia i de gira per Europa.

Organització de la mostra
La Mostra Internacional de Jazz i Blues de Cambrils és una iniciativa de Cambrils la Mar de Jazz amb el suport econòmic de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, la Diputació de Tarragona, i la Generalitat de Catalunya i el patrocini de Vermut Miró que fa possible el Jazz al Parc.