L’Ajuntament de Cambrils obre dues convocatòries d’ajuts per despeses bàsiques de la llar

Són subvencions per contribuir al pagament de subministraments (aigua, llum o gas) i d’hipoteca o lloguer

Pla general d'una terrassa amb vistes al mar d'una casa de lloguer turístic a la Costa Brava l'estiu del 2019. Foto: ACN

L’Ajuntament de Cambrils està a punt d’obrir dues convocatòries de subvencions per contribuir a cobrir despeses bàsiques de la llar de dos col·lectius: persones en situació o risc d’exclusió social i persones majors de 65 anys que reuneixin els requisits generals i específics detallats a les bases.  

Els ajuts estan destinats a despeses de subministraments (aigua, llum o gas) i d’hipoteca o lloguer. Per poder accedir a la convocatòria serà imprescindible presentar els rebuts originals pagats pel banc del lloguer, crèdit hipotecari o subministraments corresponents del període comprès entre els mesos d’octubre 2020 a abril de 2021

Les persones interessades podran presentar les seves sol·licituds del 17 de maig a l’11 de juny, en imprès normalitzat, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament. Cal demanar cita prèvia a través de la web de Cita prèvia, o per telèfon trucant al 010 des de Cambrils o al 977 79 45 79 des de fora del municipi. Les dues subvencions són incompatibles entre elles.  

La dotació total prevista de les ajudes per a persones en risc d’exclusió social és de 44.500 euros, que es distribuiran entre les sol·licituds admeses, segons la situació econòmica de la unitat familiar, amb una quantitat individual màxima de 150 euros per persona beneficiària. L’any passat es van beneficiar d’aquestes subvencions un total de 232 persones.  

En el cas de les ajudes a persones majors de 65 anys, la dotació total prevista és de 24.000 euros, que també es distribuiran entre les sol·licituds admeses, segons la situació econòmica de la unitat familiar, amb una quantitat individual màxima de 175 euros per persona beneficiària. L’any passat es van beneficiar d’aquestes subvencions un total de 79 persones. 

De manera complementària, l’empresa COMAIGUA, gestora del servei d’aigua municipal, aplicarà als beneficiaris d’aquesta subvencions les ajudes previstes al Fons de Solidaritat per a persones majors de 65 anys, així com per a famílies nombroses i/o monoparentals, en base al conveni signat amb l’Ajuntament.