Alerten que Cambrils es veu abocat a platges sense guinguetes el proper estiu

L’Associació de Xiringuitos de Cambrils denuncia també que l’Ajuntament de Cambrils no ha respost a cap de les al·legacions presentades durant el procés

Una pancarta de l'Associació Xiringuitos Platges de Cambrils. ACN

L’Associació de Xiringuitos de Platges de Cambrils alerta de que Cambrils  es quedarà sense guinguetes a moltes de les platges la propera temporada d’estiu. Això és degut a la mala gestió de l’Ajuntament en el procediment per  licitar les guinguetes pels propers anys.

Un cop finalitzat el passat 16 d’agost el termini per optar a gestionar una  guingueta, l’Ajuntament no ha donat resposta a cap de les al·legacions presentades per l’Associació sobre les bases de licitació i el projecte i sobre  una pròrroga del temps de presentació d’ofertes. Tampoc ha presentat cap  estudi de viabilitat del projecte. En aquest sentit, aquesta mateixa setmana  l’Associació de Xiringuitos de Platges de Cambrils ha sol·licitat novament a  l’Ajuntament de la localitat la suspensió total del procediment.

Cap dels membres de l’Associació s’ha presentat al concurs. Els professionals  del sector mantenen que el projecte és inviable econòmicament i que estableix  un model allunyat del prestigi i qualitat actuals. El president de l’Associació de  Xiringuitos de Platges de Cambrils, Jordi Gavaldà, explica que “l’Ajuntament  ha menyspreat xiringuitos amb una llarga història i una trajectòria excel·lent que  han fet de Cambrils un municipi gastronòmicament reconegut”. Apunta que no  s’ha tingut cap mena de sensibilitat cap al sector, engegant un procés de  licitació en el pitjor moment (juliol i agost), en plena temporada d’estiu, quan  aquests negocis tenen més feina. L’Associació considera que es vol fer fora  dels seus negocis als actuals explotadors de les guinguetes.

A pocs dies de finalitzar la temporada d’estiu, l’entitat alerta que, amb la  resolució de la licitació, la majoria de xiringuitos de Cambrils no podrà funcionar  a partir de la temporada vinent i, per tant, es perdran llocs de feina i l’oferta  turística de la localitat quedarà greument afectada.