L’Associació Celíacs de Catalunya ha reclamat més obradors que elaborin mones de Pasqua sense gluten. I és que ha assegurat que actualment només ho fan un “insignificant” 0,79% de les pastisseries i obradors de Catalunya i Menorca. Davant d’aquesta situació, l’associació ha engegat aquest dimecres la campanya ‘Jo també vull la meva mona’, a través de la qual desenes d’infants amb celiaquia o sensibilitat al gluten denuncien la falta d’obrador que elaborin productes sense gluten. Els infants reivindiquen el seu dret a poder celebrar Setmana Santa en igualtat de condicions, amb una mona adaptada a la seva necessitat vital de no menjar gluten ni res que tingui risc de contacte creuat amb aquesta proteïna.
Més enllà de donar visibilitat a aquesta realitat, la campanya vol aconseguir que cada cop més obrador s’acreditin per a oferir elaboracions per a persones amb celiaquia amb totes les garanties.
L’associació xifra en 52 els obradors, pastisseries o confiteries certificats que enguany oferiran productes de Pasqua sense gluten, tot i que només 40 han confirmat que elaboraran mones. L’organització ha afirmat que és una xifra “del tot insuficient” si es té en compte que a Catalunya i Menorca hi ha uns 5.081 establiments d’aquest estil i gairebé 100.000 infants celíacs.