L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha emès dues alertes sanitàries que afecten a productes comercialitzats per les cadenes de supermercats Aldi i Bonpreu. Aquestes alertes estan motivades per la detecció de listèria en peus de porc precuinats i la possible presència de salmonel·la en croquetes congelades.
Peus de porc contaminats
Els lots afectats inclouen el lot 249 dels peus de porc cuit d’Aldi i el lot 136 dels peus de porc precuinats de Bonpreu. Tots dos productes són envasats al buit i tenen un pes de 700 grams. La data de caducitat del producte d’Aldi és el 14 de novembre de 2024, mentre que el de Bonpreu caduca l’1 de novembre de 2024.
El producte de Bonpreu té un codi EAN de 8422410416967.
L’Aesan recomana no consumir aquests productes i els ha demanat a la població que els retiri immediatament si els han adquirit.
Possible presència de salmonel·la en croquetes
A més, l’Aesan ha alertat sobre un lot de croquetes congelades de la marca “Las croquetes de Fer”, que provenen d’Extremadura i que s’han distribuït a diverses comunitats autònomes, incloent-hi Catalunya. En aquest cas, la institució ha indicat que la possible infecció afecta totes les varietats d’aquest producte, independentment del gust del mateix.
D’igual manera, s’ha recomanat a la població que no consumeixi les croquetes i que revisi els seus congeladors per detectar si en tenen.