L’emblemàtica sala de la Nova Jazz Cava, meca del Jazz terrassenc, ha clos la temporada 23-24 amb uns bons resultats. I és que l’ocasió no era per a menys, ja que la temporada d’enguany ha estat emmarcada en la celebració dels 30 anys d’història. En aquest sentit, al llarg dels 10 mesos de temporada, d’octubre a juliol, s’han programat un total de 182 concerts i activitats amb un seguiment de 13.261 persones.
Tal com expliquen i defensen des de Jazz Terrassa “l’activitat celebrada a la Nova Jazz Cava recolza la promoció cultural i impuls de la música en viu des de l’associacionisme”. Una activitat que, segons expressen “és considerada referent artístic i social en l’àmbit jazzístic i és un important element de promoció exterior per a la ciutat”.
Així doncs, hi ha hagut un total de 148 concerts i activitats organitzats per Jazz Terrassa, entre dimecres i dissabte, amb un seguiment de més de 10.000 participants. Cal destacar a més, que enguany s’han potenciat els cursos i sessions de ball social setmanals, la qual cosa ha fet que a través del col·lectiu Terrassahoppers, molts ciutadans i ciutadanes s’hagin pogut apropar a balls com el swing i l’indy hop.
Segell internacional
Pel que fa a les activitats, la sala n’ha acollit un total de 34, d’entre les que destaquen la TMM organitzada per Cultura de l’Ajuntament, les sessions de Poesia & Veu dels Amics de les Arts i JM o els diferents concerts solidaris amb organitzacions com Edfon, festivals com el Ritme & Soul, el Mutacions i el Festival Talent del Taller de Músics o fins i tot la commemoració del 75è aniversari del Drets Humans.
Finalment, cal recalcar que la qualitat i segell internacional han estat adjectius que defineixen la temporada i és que s’han presentat propostes exclusives vingudes de Cuba, nord-Amèrica i el Brasil, passant per Països Baixos, França, Àustria i Espanya.
D’aquesta manera, s’ha acollit a artistes i grups de la talla d’Anders Bergcrantz European Quartet, Luis Bonilla Exploding Pig, Danny Doriz featuring Jeff Hoffman, Ralhp Moore Quartet, Roberto Fonseca Quintet i Jorge Pardo BCN Connection, d’entre molts d’altres. Una programació, on, com no podia ser d’altra manera tampoc hi ha faltat una forta presència terrassenca amb concerts de diferents generacions de músics terrassencs, com Atenea Carter Groove Collective i Jan Julià Grup.
De fet, la sala ha estat també en diverses ocasions un espai d’aprenentatge a través de les gairebé 40 Jam Sessions que s’hi han organitzat setmanalment. Una col·laboració que permet descobrir nous talents emergents, incentivar la creació de formacions i projectes i consolidar el vincle amb centres educatius musicals, com el Conservatori Municipal de Música, l’Aula de Música de Terrassa i el Taller de Músics.