Diumenge, 2 de juny de 2024
És notícia

Dues presons treuen de la cuina els interns per homicidi

Avatar photo
Són canvis impulsats per la direcció dels dos centres penitenciaris

Les presons de Ponent i de Lledoners han decidit treure de la cuina els interns que compleixen condemna per homicidi o altres delictes de sang, segons ha avançat TV3 i han confirmat a l’ACN diverses fonts penitenciàries. Des del Departament de Justícia, però, han desvinculat el cas de Lledoners de l’assassinat d’una cuinera a Mas d’Enric a mans d’un intern.

Fonts de Justícia han remarcat que en el context actual la prioritat és reforçar la seguretat i la percepció de seguretat, i no veuen problema a fer aquests canvis. També han recordat que la consellera ja va anunciar que es revisarien els criteris per accedir a la cuina. Per ara ja s’han executat cinc canvis de destinació a Ponent, però remarquen que el motiu a Lledoners és regimental.

En aquest sentit, des de Justícia insisteixen que són moviments “naturals” en el context actual, i subratllen que la prioritat és que interns i treballadors estiguin segurs.

Treballadors de Ponent han confirmat aquesta recol·locació d’interns a la cuina, però han demanat que es vagi més enllà i s’externalitzi el servei, així com el de la cafeteria, on hi ha interns amb ganivets i productes de neteja que poden abocar al menjar.

També treballadors de Lledoners han explicat el canvi, que agraeixen a la direcció, alhora que lamenten que el departament després de dues setmanes no hagi mogut fitxa en res.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Port de Tarragona treballa per captar un tràfic eòlic a la Wind Europe 2024

Notícia següent

Desmantellen un cultiu amb 743 plantes de marihuana a la Selva

Notícies relacionades