La Paeria distingeix 20 empreses i professionals per contribuir a la competitivitat del Turisme i el Comerç de Lleida

Avatar photo

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, presideix el lliurament dels premis d’aquesta 3a edició en què s’ha fet una Menció Especial a Carmel Lladonosa

L’Ajuntament de Lleida ha distingit 20 empreses i professionals per contribuir a la potenciació del turisme i el comerç de Lleida en el marc de l’acte de lliurament de la 3a edició dels Premis de Turisme i Comerç que s’ha celebrat aquest dimecres a la Llotja i que ha estat presidit pel paer en cap, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Rafael Peris. Prop de 300 persones relacionades amb aquests dos àmbits estratègics de Lleida han assistit a la festa que pretén reconèixer l’esforç de les empreses, entitats i professionals que contribueixen a la millora de la competitivitat de la ciutat, mitjançant l’activitat turística i per la seva responsabilitat amb la societat i l’entorn urbà.

En el seu parlament, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha posat de relleu que “el comerç i el turisme són dos sectors claus per a Lleida, pel seu important impacte econòmic i social, i que tenen un paper determinant per part de les empreses i els professionals que hi treballen”. El paer en cap ha destacat que “les ciutats són centres de serveis, de relació humana i econòmica, que contribueixen a l’intercanvi cultural i del coneixement i a la cohesió social i territorial. Per això és important que el comerç i el turisme siguin peces clau per a l’atractivitat de la nostra ciutat, per al foment de les relacions humanes i per al creixement econòmic i de l’ocupació”.

Per la seva banda, Peris ha destacat que “aquests premis són un marc idoni per posar en valor les nostres capacitats turístiques i comercials i, alhora, per buscar la suma i els vincles entre aquests dos sectors que representen la nostra columna vertebral i, a la vegada, lligar-los amb la cultura, la creativitat i el patrimoni per ser capaços d’oferir el millor a la ciutadania”. El tinent d’alcalde ha posat de manifest que “Lleida es reivindica com a destinació turística de primer ordre i, a més, el seu comerç ha sabut reinventar-se per anar per davant de les necessitats de les persones consumidores i està sent capaç de generar emocions darrere de cada producte, demostrar la seva excel·lència i professionalitat ii projectar un altíssim valor en una ciutat de dimensions mitjanes”. Per tant, “la ciutat s’obre i es mostra generosa quant a comerç, turisme, gastronomia, natura, patrimoni i ciutadania perquè cada persona que ens coneix se sorprèn i suma en el nostre potencial com a ciutat i com a col·lectiu social”, ha conclòs Peris.

Els guanyadors d’aquest 2018 han estat:

· Millor comerç de barri: Peixateria Ledesma (Montse Fernandez Ledesma)

· Millor venedora: Carol Sans Bertran (Flors Carol)

· A la innovació empresarial turística: grup empresarial Sorigué i Fundació Sorigué (Projecte PLANTA) Susanna Simó

· A la innovació empresarial comercial: BlackPier – Robert Cabrera / Damià Castells / Joel Joli

· Millor professional turístic: Maria José Puyalto (degana Dret, Economia i Turisme)

· A la trajectòria professional dedicada la turisme. (2 premiats): José Ángel Rodriguez Gomez i Miquel Queralt Alvillo

· A la trajectòria professional dedicada al comerç. (9 premiats): Anna Pellisé Sabaté, Bienvenida Ramon Muñoz, Melitón Regué Echevarría, Elvira Forcada Espachs, Josep Carner Vidal, Lluís Badia Farré, Rosabel Trench Adsuar, Amador Lara Escalona, Alba Bullich Gaspart

· A l’entitat que més ha contribuït al foment, la promoció i a la dinamització turística: Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida – Josep Lluís Gázquez

· A l’entitat que més ha contribuït al foment, la promoció i a la dinamització comercial: Associació de comerciants de Democràcia i Cardenal Remolins – Pilar Agulló / Carol Sans / Sara Agulló

· Millor empresa turística: Bluescape Room Lleida – Carlos Ferrándiz / Xavier Villodres

· Millor empresa comercial: Cansaladeries Carner – Josep Carner Vidal i Isidre Cambray Carner

· Menció honorífica: Carmel Lladonosa Brun

50 candidatures, presentades per diferents entitats, han optat enguany als Premis de Turisme i Comerç Ciutat de Lleida que s’han fet públics avui. Els premis reconeixen diferents modalitats repartides en 3 categories troncals: les persones, en tant que professionals, que han marcat la diferència; els establiments i la seva capacitat d’acció com a pols de dinamització i les entitats rellevants dels sectors turístic i comercial de Lleida.

El jurat d’aquesta edició, presidit pel tinent d’alcalde Rafel Peris, ha estat format per: José Manuel Alonso, de la càtedra d’emprenedoria i professor del Departament d’Administració d’Empreses de la Universitat de Lleida; Blanca Siurana, de l’àrea de comerç i turisme de la Cambra de Comerç de Lleida; Adela Rubio, cap de secció de Comerç i Turisme dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya; la codirectora del Centre de Titelles de Lleida, Elisabet Vallvé; el president de la Federació Espanyola d’Hostaleria i Restauració, Josep Maria Rubio, i el coordinador de relacions externes de l’Escola d’Hoteleria de Lleida, Gregori Canalias.

Diversos regidors de la Corporació Municipal, autoritats locals i representants del teixit comercial i turísticde la ciutat, han assistit als Premis de Turisme i Comerç Ciutat de Lleida, la festa d’aquests dos sectors clau per a Lleida, pel seu important impacte econòmic i social, amb un paper determinant per part de les empreses i els professionals que hi treballen.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

A judici un registrador de la propietat de Torredembarra per embutxacar-se 3.500 euros

Notícia següent

El Terres Catalunya arrenca a Tortosa

Notícies relacionades