La superfície d’arrossars del delta de l’Ebre on aquesta campanya se sembrarà en sec es dispara. De les 120 hectàrees on es va aplicar l’any passat (90 hectàrees per iniciativa pròpia dels pagesos), en la campanya d’aquest any, que just acaba de començar, s’emprarà en unes 1.500 o 2.000 hectàrees. Els agricultors confien en un sistema que els redueix els costos (300 euros de mitjana per hectàrea), els evita els efectes de les aus i de plagues com el quironòmids o el caragol maçana, els permet estalviar aigua i reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle i augmenta l’establiment de la llavor. Un dels impulsors de la tècnica, que fa anys que s’usa a Itàlia, Juan Carlos Fornós, gerent d’Ebrecultius, està convençut que si els resultats d’aquesta campanya són òptims, la implantació de la sembra en sec de l’arròs al Delta serà imparable i pot arribar a implantar-se entre un 50 i un 70% de la superfície deltaica. Per al gerent d’Ebrecultius la salinitat no ha de suposar una problema si s’aprèn a gestionar-la i coordinar-la amb aquesta tècnica.
El síndic personer de Mollet del Vallès fa 114 actuacions el 2024
Salvador Rovirosa Olivé, el síndic personer de Mollet, ha presentat l’informe de la seva activitat durant l’any 2024…