Blanes i Ardales han refermat un any més l’agermanament dels dos municipis

Avatar photo

Un d’ells ha estat l’estrena del nou espectacle de ball flamenc del conegut coreògraf Dani Candelas. Els beneficis s’han destinat als damnificats pels terratrèmols a Síria i Turquia

Una vegada més, els dos municipis agermanats més enllà d’un acte oficial -a través dels blanencs i blanenques originaris d’Ardales, i dels actuals ardalenys i ardalenyes que han visitat Blanes assíduament-, han refermat aquest lligam durant aquest cap de setmana amb diverses activitats. Les ha organitzat l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes.

Els actes els han encapçalat els alcaldes de Blanes i Ardales, Àngel Canosa i Juan Alberto Naranjo, respectivament. Durant tres dies, sengles representacions dels ajuntaments dels dos municipis han compartit diverses activitats que es van encetar el passat divendres i van culminar diumenge, acompanyats d’amics i simpatitzants de la Casa de Ardales a Blanes.

Val a dir que la delegació de l’Ajuntament d’Ardales la completaven la regidora Irene Calderon i l’ex alcaldessa del municipi malagueny, Maria del Mar González, qui ja coneixen prou bé Blanes per haver-hi estat en anteriors ocasions. Per la seva banda, diversos regidors i regidores del consistori blanenc també han assistit a les activitats.

L’agenda de la trobada d’agermanament es va encetar divendres al migdia, amb un dinar de germanor que es va acollir al Restaurant ‘En la Esquinita te Espero’, el lloc on habitualment fan aquests àpats les dues delegacions. La trobada, que va propiciar l’intercanvi d’anècdotes i el relat de les respectives vicissituds d’ençà de l’anterior ocasió en què es van veure, el mes de setembre, va comptar amb una nodrida participació, com acostuma a ser habitual.

Estrena del nou espectacle de Dani Candelas a benefici de Càritas Turquia

L’endemà dissabte va arribar l’autèntica cirereta del pastís dels actes d’agermanament, amb una activitat que es va acollir al Teatre de Blanes. Es tractava de l’estrena del nou espectacle del conegut coreògraf i ballarí Dani Candelas. En aquesta ocasió, a banda dels quadres de ball de la companyia, es va comptar amb els artistes del grup ‘Con Otro Aire’ per acompanyar musicalment les evolucions dels ballarins i ballarines.

A més a més, la celebració no tan sols era una manera més de mantenir viu l’agermanament entre les ciutats de Málaga i Girona. També se celebrava el Dia d’Andalusia, tal com se sol fer cada any tant per part d’aquesta entitat com des de la Casa de Andalucía. Al final de l’espectacle es va aprofitar per fer un breu acte oficial, de nou encapçalat pels alcaldes d’Ardales i Blanes, per significar l’objectiu que també tenia la jornada artística que s’acollia el vespre de dissabte al Teatre de Blanes.

Els batlles dels dos municipis agermanats acompanyats pel director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona, Josep Calataiud, van pujar dalt de l’escenari acompanyats del president de la Casa de Ardales, José Berrocal. També ho va fer el membre de la junta i anterior president, Salvador Gutiérrez, qui en nom d’una altra entitat on col·labora, Càritas Interparroquial, va rebre el taló de 1.500 € dels beneficis de la recaptació.

Aquests diners seran per ajudar als damnificats pels terratrèmols a Síria i Turquia. Per això, Càritas Interparroquial Blanes s’encarregarà de fer-ho arribar a la seva entitat anàloga a l’est d’Europa: Càritas Turquia, perquè ho destini a pal·liar en el possible les conseqüències humanes del sisme. La confederació de Càritas està recolzant i coordinant esforços per avaluar les necessitats i donar assistència a les persones afectades per la tragèdia.

Després d’un breu parlament dels alcaldes d’Ardales i Blanes, Juan Alberto Naranjo i Àngel Canosa, així com del delegat de Cultura a Girona, també van pujar dalt l’escenari els regidors i regidores de les dues localitats agermanades. Totes elles i ells, acompanyats dels artistes, van fer una fotografia de grup i van participar a la darrera parat de l’acte. Els himnes d’Andalusia i Catalunya van reblar una vetllada eminentment festiva, com també ho va ser el ball que va improvisar el batlle ardaleny amb les ballarines que havien actuat abans de la interpretació dels himnes.

Per últim, els actes d’agermanament Blanes-Ardales celebrats aquests dies en aquesta localitat gironina, van culminar ahir diumenge, de nou amb un atractiu gastronòmic. En aquesta ocasió es va tractar d’un esmorzar típic de Setmana Santa a base de cafè amb llet i bunyols de quaresma, un àpat que es va acollir al local de l’Associació Andalusa d’Ardeleños y Amigos de Ardales.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sánchez promet ajudes als alcaldes de la zona afectada per l’incendi de Castelló i Terol

Notícia següent

Manresa instal·la 27 pantalles electròniques a temps real de pas del bus urbà i 5 noves marquesines

Notícies relacionades