Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Manresa instal·la 27 pantalles electròniques a temps real de pas del bus urbà i 5 noves marquesines

Avatar photo

14 són pantalles d’informació integrades a les marquesines existents, 12 són menhirs autònoms amb pantalles digitals i una és una pantalla TFT de 43 polzades, que s’ha ubicat a la parada de Manresa Bus de l’Estació d’Autobusos i que funcionarà pròximament

L’Ajuntament de Manresa ha instal·lat 27 noves pantalles digitals d’informació en temps real a les parades del bus i 5 noves marquesines dins el projecte de renovació de la flota i la millora del servei Bus Manresa, amb l’objectiu de continuar millorant el confort i la informació dels usuaris del transport públic. L’actuació ha estat finançada amb els fons europeus Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

De les 27 noves pantalles digitals instal·lades, n’hi ha 14 que estan integrades a les marquesines existents, 12 són menhirs autònoms i una és una pantalla TFT de 43 polzades que s’ha instal·lat a la parada del servei a l’andana número 14 de l’Estació d’Autobusos i que funcionarà pròximament. Les 14 pantalles s’han instal·lat a les parades Cal Gravat, Espai Jove Joan Amades, Santa Clara, Institut Lacetània, Bruc Escola Renaixença, Centre Hospitalari, UPC, Plaça Mallorca, Cadí, Font, Pujada Castell, Josep Arola, Alcalde Prunés i Plaça Valldaura; i els 12 menhirs autònims a les parades Francesc Moragas, Sant Pau, Bonavista-Vic, Policia Local (ascendent), Roger de Flor, Clínica Sant Josep, Dolors, Dos de Maig, Pau Casals, CAP Les Bases, Valentí Almirall i Plaça Prat de la Riba.

Les 27 pantalles noves se sumen a les 16 existents. Així, en total,  ja hi ha a la ciutat 43 parades amb pantalles d’informació i totes funcionen amb energia solar. En les pantalles, a més a més de la informació de pas dels busos en temps real, també s’ofereix informació d’utilitat per a l’usuari del bus com noves tarifes, reforços especials i dates de renovació de títols. Aquesta informació també es pot consultar a qualsevol parada a través de l’app ManresaBus.

A les pantalles TFT també s’hi poden projectar imatges en color o vídeos. A banda de la nova pantalla TFT instal·lada a l’andana 14 de l’Estació d’Autobusos, Manresa ja compta amb pantalles iguals a l’estació de Rodalies Renfe (interior), a Sant Joan de Déu (interior) i al carrer Guimerà (exterior).

Per altra part, s’han instal·lat també 5 noves marquesines que s’han situat a la Muralla de Sant Francesc, a l’estació de la Renfe (2a unitat), a la Pujada del Castell, Els Trullolls (2a unitat) i l’Avinguda Universitària. Amb aquestes 5 noves marquesines, la ciutat ja compta amb 77 marquesines a les 102 parades de bus de la ciutat.

El cost de les actuacions (pantalles i marquesines) és de 311.165,34 euros (sense IVA), dels quals la subvenció del Next Generation és de 232.942,14 euros. La resta la paga l’Ajuntament a través de la concessió de ManresaBus.

La instal·lació de noves pantalles d’informació i noves marquesines forma part del paquet d’actuacions adreçades a renovar la flota i millorar el servei de Bus Manresa, amb una inversió global de 6.140.951 euros, 2.366.050 dels quals provinents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat amb els fons europeus Next Generation. Gran part de la inversió s’ha destinat a la compra de 8 busos elèctrics, l’adaptació de les instal·lacions per poder realitzar l a recàrrega elèctrica de la flota, amb una estació transformadora i 8 punts de càrrega, la millora de l’eficiència i la instal·lació de càmeres de videovigilància per als vehicles.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Blanes i Ardales han refermat un any més l’agermanament dels dos municipis

Notícia següent

Berga avalua les accions completades del Pla d’Adolescència i Joventut

Notícies relacionades