La Seu d’Urgell viurà un cap de setmana solidari amb La Marató de TV3

Avatar photo

Amb una vintena de propostes per recollir donacions per ‘La Marató sempre batega’

Entre avui i diumenge, la Seu d’Urgell celebrarà una vintena d’activitats solidàries a favor de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio que se celebrarà aquest diumenge 18 de desembre, i que està dedicada a la salut cardiovascular amb el lema ‘BUM, BUM, La Marató sempre batega’.

Un any més, la capital alturgellenca ha organitzat multitud de propostes per mobilitzar a la ciutadania, que en aquesta 31a edició se centra en les malalties cardiovasculars, la principal causa de mort als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants.

Les malalties cardiovasculars, que inclouen les que afecten el cor i el sistema vascular artèries i venes– són la principal causa de mort als països desplegats: segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, van causar prop de 18 milions de morts el 2019, que representen el 32% del total de defuncions mundials. Aquestes xifres de mortalitat se sumen al seu caràcter crònic, fet que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats. Tot això les converteix en el principal problema actual de salut pública.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els follets de Nadal arriben als barris de la ciutat de Reus

Notícia següent

Aprovat el Pla Zonal de la Xarxa de Carreteres de la Diputació

Notícies relacionades