ÚLTIMA HORA: S’eliminen les quarantenes de tots els contactes estrets

Avatar photo

A partir del 5 de març

A partir d’aquest pròxim dissabte, 5 de març, ja no hi haurà quarantenes per als contactes estrets de positius de covid, sigui quin sigui el seu estat de vacunació. Això inclou els no vacunats. Així ho ha decidit la Comissió de Salut Pública, que s’ha reunit aquest dimarts.

Això sí, la Comissió recomana extremar les mesures preventives en el cas de les persones més vulnerables. Una recomanació que també estén a tots els contactes: demana que redueixin les interaccions socials durant els deu dies posteriors al contacte i s’insisteix en l’ús de la mascareta i una correcta higiene de mans, segons 3/24.

Actualment, a Catalunya només han d’aïllar-se obligatòriament els contactes estrets no vacunats. A les escoles ja es van eliminar les quarantenes a la majoria de casos, un cop superat el pic de la sisena onada.

Mesura anunciada

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja havia anunciat la mesura aquest dilluns a la nit en una entrevista a TVE.

Segons Sánchez, hi ha unanimitat des del punt de vista científic per deixar enrere una mesura que ens ha acompanyat des de l’inici de la pandèmia.

Les mascaretes, “molt aviat”

De les mascaretes, també n’ha parlat el president espanyol, tot i que ha estat per evitar concretar quan es retiraran als interiors, després que ja hagin estat eliminades a l’aire lliure.

Sánchez ha assegurat que quan hi hagi el debat es buscarà l’opinió del sector sanitari i el consens. “No em vull aventurar, perquè seran ells els que proposin el moment”, ha dit, però ha afegit que “serà molt aviat”.

El Departament de Salut, però, ja ho vol proposar. Segons va anunciar aquest dilluns el conseller Josep Maria Argimon, portaran a la reunió del Consell Interterritorial que s’aprovi que no calgui l’ús de la mascareta a dins de les escoles.

La seva voluntat és que es comenci progressivament per aquest àmbit i que, al cap de tres setmanes o un mes, s’estengui per a tots els espais interiors i tota la població.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Girona obre la convocatòria dels ajuts per a microempreses i autònoms afectats per la pandèmia

Notícia següent

Dos nous radars al tram de la C-17 entre Osona i el Vallès Oriental

Notícies relacionades