El tràfic de contenidors del Port de Barcelona supera les xifres de l’any 2019

Avatar photo

Les exportacions creixen un 21% i tràfics destacats, com el de vehicles, segueixen consolidant la seva recuperació

Els tràfics del Port de Barcelona segueixen reflectint la recuperació de l’economia del seu hinterland i mantenen la tendència alcista iniciada a finals de l’any passat.

Durant els cinc primers mesos d’enguany el tràfic total ha sumat 27.347.944 tones, xifra que suposa un augment d’un 15,2% respecte al mateix període de l’any 2020, mentre que el tràfic de contenidors ha estat de 1.505.303, amb un increment del 30%. Els tràfics corresponents al mes de maig del 2020 reflectien de forma molt clara els efectes provocats per la COVID-19. Si comparem les xifres de maig del 2021 amb les de maig del 2019 es pot veure que el tràfic de contenidors (4%) ha superat clarament les xifres pre-pandèmia.

Entre gener i maig el Port mostra xifres positives en tots els segments de tràfic, excepte els líquids a dojo, que reflecteixen el descens del gas natural i de les benzines, i els passatgers. Com en els mesos precedents, les exportacions segueixen mostrant un bon comportament i creixen per sobre de les importacions. Durant els cinc primers mesos del l’any els contenidors d’exportació han crescut un 21%, els d’importació un 11%, mentre que els contenidors plens en trànsit experimenten un increment del 57% respecte al mateix període del 2020.

Exportacions agroalimèntaries a l’alça

Destaquen una vegada més les exportacions del sector agroalimentari a la Xina i als altres països asiàtics, i la sal comuna, que està experimentant creixements molt importants des de l’entrada en servei de la nova terminal d’ICL al moll Álvarez de la Campa. Per països, la Xina i l’Extrem Orient segueixen sent el principal origen i destí del comerç que passa pel Port de Barcelona, mentre que els països de la ribera Mediterrània -especialment Algèria i Turquia- del pròxim Orient i de Nord Amèrica mostren creixements destacats.

Un dels tràfics representatius del Port, el de vehicles, segueix mostrant resultats positius, amb un total de 235.668 automòbils moguts durant els cinc primers mesos de l’any, amb un creixement del 25,6%, impulsat per les exportacions, que s’incrementen en un 49,1%.

El tràfic de passatgers va ser de 155.907 persones, tot ell de línia regular. Mentre que aquest segment de tràfic, que registra un descens del 15,2% respecte al mateix període del 2020, mostra una recuperació mes a mes, el tràfic de creueristes ha estat inexistent des de març de 2020 fins a maig de 2021. Cal recordar, però, que el passat dissabte, 26 de juny, es va reprendre l’activitat creuerística al Port de Barcelona amb l’arribada de l’MSC Grandiosa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Rita Bosser i Lluna Plena guanyen el 15è Certamen de Música Jove d’Igualada

Notícia següent

L’Ajuntament de Constantí organitza una sortida nocturna pel litoral tarragoní

Notícies relacionades