“Si s’atura des del primer moment, pots posar totes les pegues necessàries”, explica Julià, que lamenta que “fins ara” veien una pineda i a partir d’ara només s’hi veuran “tres petits monstres de quatre plantes, que faran la punyeta als veïns del darrere, al medi ambient i al paisatge”.
De moment, el primer recurs que s’ha presentat per evitar que es continuï la tala s’ha denegat i SOS Costa Brava confia ara amb la mobilització ciutadana, per aconseguir que s’impugni la llicència d’obres.
Moltes més arreu
Per la seva banda, el president de SOS Costa Brava, Sergi Nuss, denuncia que la de Sant Feliu de Guíxols no és l’única pineda que es troba “en perill”. “Volem que tothom sàpiga que aquests petits pulmons poden desaparèixer a menys que els ajuntaments actuïn. El pla director ha fet molt bona feina, però en aquest aspecte és insuficient”, ha assenyalat.
En aquest sentit, Nuss es mostra “molt sorprès” que hi hagi consistoris que han presentat recurs contra el pla urbanístic, com és el cas de Begur. “No entenem que s’estiguin oposant al pla director, en favor d’uns pocs propietaris”, ha destacat.
El president de SOS Costa Brava ha assegurat que aniran mirant “cas a cas” en relació a aquest tipus de pinedes i demanaran als alcaldes afectats que “siguin conscients” que es tracta de “petits retalls verds que són competència seva i que fer-lo malbé és fer un dany directe al medi ambient i a la seva pròpia població”.