Vilanova i la Geltrú presenta la nova guia turística

Avatar photo

És una de les accions finançades amb la recaptació de la taxa turística a la ciutat

VNG disposa des d’aquesta setmana d’una nova guia turística de la ciutat. La publicació destaca el patrimoni paisatgístic i cultural, les festes i la gastronomia de la ciutat. El llibret, en format de butxaca, és una de les accions finançades amb la recaptació de la taxa turística.

L’any 2020 el Fons del Foment del Turisme (FFT, més conegut com a taxa turística) va baixar un 65% a VNG a conseqüència de la reducció de l’activitat derivada de la Covid-19. El municipi ha de destinar aquests fons a projectes i productes per reforçar la imatge turística de la ciutat. En els últims anys s’han posat a la venda diferents materials de marxandatge de Vilanova i la Geltrú en la línia del que establia el Pla de Màrqueting Turístic 2017-2020.

La guia “Vilanova i la Geltrú en Versió Original” ofereix un recorregut pel municipi a través de la mirada de més de 100 “instagramers”. Està a la venda al preu de 2 € als punts d’informació. A més diferents exemplars d’aquesta guia també s’oferiran als establiments hotelers de la ciutat per la seva clientela.

L’evolució dels ingressos del FFT en els darrers anys han passat dels 85.206 € (4t trimestre de 2018 i el 1r, 2n i 3r trimestre de 2019) a 30.647 € (4t trimestre de 2019 i el 1r, 2n i 3r trimestre de 2020). La taxa es recapta als allotjaments per les estades turístiques i el municipi rep el 50% del fons. L’altre 50% se’l queda la Generalitat.

La guia “Vilanova i la Geltrú en Versió Original” ofereix una experiència integradora per al turista i visitant. Està pensada per ser un llibre de butxaca que l’acompanyi en el descobriment de la ciutat a través set capítols que descriuen moments històrics, monuments rellevants, places, personatges il·lustres, festes emblemàtiques i racons amb encant.

La nova publicació també fa propostes per gaudir de l’arribada de les barques al port pesquer, dels penya-segats, d’experiències gastronòmiques, de visites culturals, dels correfocs, dels festivals i d’aquells moments de l’any que són essencials, com el Carnaval o la Festa Major.

El llibret s’ha publicat en català i s’està treballant en la publicació, com a mínim, en castellà, anglès i francès.

La guia es pot adquirir als punts d’informació turística de VNG, a la plaça de la Vila, al parc de Ribes Roges i al nou punt al Museu del Ferrocarril.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Finalitza la campanya de control dels patinets elèctrics a Vilanova i la Geltrú

Notícia següent

Absolts dos acusats per la protesta ‘Holi’ contra Jusapol a Barcelona el 2018

Notícies relacionades