Absolts dos acusats per la protesta ‘Holi’ contra Jusapol a Barcelona el 2018

La Fiscalia els va acusar de presumpte atemptat i lesions a agents dels Mossos i un diu que no era a la manifestació

El jutjat penal 2 de Barcelona ha absolt dos joves que va jutjar per presumpte atemptat i lesions a agents dels Mossos d’Esquadra durant la protesta ‘Holi’ contra l’associació policial Jusapol el setembre del 2019.

La sentència, que ha consultat Europa Press, conclou que no ha quedat provat que un d’ells llancés una ampolla a un policia i colpegés els agents quan el van arrestar, ni que l’altre manifestant clavés una puntada de peu a un dels antiavalots que participava en el dispositiu.

Jusapol es va concentrar a Barcelona el 29 de setembre del 2018, i hi va haver una contraprotesta als voltants, a la qual un dels acusats va negar haver assistit com a manifestant: va explicar que anava amb tres amics cap al metro de plaça Catalunya quan va rebre cops de porra d’uns policies que dissolien la protesta.

L’altre acusat va declarar que sí que va assistir a la manifestació i que va rebre diversos cops de porra durant les càrregues dels Mossos, i la Fiscalia va mantenir durant el judici l’acusació de presumpte atemptat i lesions contra tots dos.

El primer acusat, que va dir que no havia assistit a la manifestació, va explicar que durant les càrregues per dispersar la protesta un grup d’agents el va llançar a terra i el va emmanillar, i la sentència recull que “va intentar, al començament, defensar-se protegint-se amb les mans i els braços, però no atacant”.

En el judici van declarar cinc agents dels Mossos que van atestar que un dels joves es va saltar el cordó policial i va llançar una ampolla a un policia, i que l’altre va clavar una puntada de peu a un agent, que va reclamar una indemnització per lesions lleus.