Cambrils commemora el Setge de 1640 amb un acte en format virtual

Avatar photo

L’esdeveniment, un dels destacats de la festa major de la Immaculada, comptarà amb la participació del periodista i divulgador històric Enric Calpena

L’acte de commemoració del Setge de Cambrils estrena enguany format virtual per adaptar-se a la normativa de seguretat contra la Covid-19. L’esdeveniment, un dels destacats de la Festa Major de la Immaculada, es podrà seguir diumenge 13 de desembre a partir de les 12h a les xarxes socials de l’Ajuntament de Cambrils.

La presentació institucional de l’alcaldessa, Camí Mendoza, donarà inici a l’acte, que enguany comptarà amb la participació del periodista i divulgador històric Enric Calpena. El programa que dirigeix i presenta Calpena a Catalunya Ràdio, ‘En guàrdia’, s’apropa a la vintena de temporades en antena.

L’acte comptarà amb la col·locació de les corones honorífiques als immolats per part de l’Alcaldessa, la regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté, acompanyades de la pubilla i l’hereu de Cambrils. Finalitzarà amb el cant dels Segadors a càrrec de la Coral Verge del Camí.

La Batalla i el Setge de Cambrils són episodis històrics de la Guerra dels Segadors. Entre el 13 i el 16 de desembre, Cambrils va patir l’assetjament de l’exèrcit de Felip IV. Veient impossible resistir, els vilatans van pactar amb les forces filipistes la rendició i la capitulació de Cambrils però les tropes castellanes no van complir la seva paraula i l’ocupació va derivar en una matança.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les dones no poden avortar a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa

Notícia següent

La Diputació de Girona organitza una trobada de país per assolir conjuntament els objectius de desenvolupament sostenible l’any 2030

Notícies relacionades