Mateo Aventín (@mathew_avva) ha fet un fil de twitter que en menys de 24 hores ja porta gairebé mil retuits i més de mil m’agrada, en què relata la realitat dels temporers de Lleida. En el fil també detalla de quin sector provenen, com són i quines són les seves dificultats i problemàtiques que es troben aquí.
Entre algunes coses, destaca que el seu viatge per treballar no passa només per Lleida i el Segrià sinó que també passa per la taronja valenciana, l’oliva cordovesa. Molts intenten treballar però ho han de fer en contractacions encobertes perquè no disposen de papers i estan fora del circuit legal.
El fil també relata que malgrat l’estigma, hi ha temporers que busquen guanyar-se la vida i que hi ha diferents oficis darrere d’aquesta persona, des de doctorands d’universitat a professors, passant per ramaders i paletes.
L’usuari acaba el fil animant a apropar-se a la seva realitat per desmuntar tota mena de prejudicis. Fil que podreu trobar en aquest enllaç.
Porto dues setmanes treballant al pavelló dels temporers de @paerialleida, convertit en centre d'actualitat enmig d'un polaritzat debat sobre la situació de la fruita i la pandèmia a Lleida. Entre tanta crítica (necessària) i crispació aquest meu primer fil vol ser constructiu. pic.twitter.com/uYCYWEN7U8
— ✳️ Mateo Aventín Valero (@mathew_avva) July 13, 2020